NPK “Tetova”, 300 punëtorë pa kontribute të paguara, Ceka: Zgjidhje për dy muaj, me ribalasin e Buxhetit

Must Read

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me...
- Advertisement -

300 të punësuarit e Ndërmarrjes publike komunale “Tetova” për gjashtë muaj janë pa kontribute të paguara.  Ata gjatë ditës së sotme kanë protestuar  duke kërkuar kontributet e tyre ose në të kundërtën sic thanë do ta lënë qytetin pa pastruar. Sipas tyre shumica e tyre janë   të sëmurë me sëmundje kronike ndërsa rrogat që i marrin u shkojnë të gjithë në barna.

 “Protestoj se gjashtë vjet e gjashtë muaj jam pa sigurim, pa vendim punë plus asaj  çdo muaj nga dy mijë denarë më mungojnë edhe nuk kam ku të ankohem”, tha një punëtor i NPK “Tetova”.

- Advertisement -

“Për sigurimet protestojmë në vend që t marrim 200 denarë barnat ne i marrim 2000 denarë  mua më shkon rroga vetëm për barna kum shkuar ti marr kam ardhur  nga shati kohën e pandemisë dy muaj e gjysmë nuk kam qenë  pasi që jam i sëmur nga zemra ka edhe nga ata që marrin nga 8 mijë denarë barna”, shtoi një tjetër punëtor.

“ Po si bëjnë, na pretuan para një muaj edhe sa i bëjnë”, potencoi një punëtor tjetër i NPK “Tetova”.

- Advertisement -

  Drejtori i NPK-së Xhelal Ceka e pranon se nuk ka paguar kontributet e tyre duke thënë se fajet i kanë qytetarët që nuk  paguajnë faturat.

 “Ndërmarrjen e ka goditur me 6 milion denarë edhe ne nuk kemi arritur në përjashtim të rrogave dhe obligimeve tjera si nafta  e të tjera neve na kanë ngelur  pas kontributet  për shkak se qytetarët nuk paguajnë fatura e Ndërmarrjes publike komunale Tetova Tetovë”, u shpreh Xhelal Ceka – Drejtor i NPK “Tetova”.

- Advertisement -

Ai shpreson se Qeveria me ribalacin e buxhetit do gjeje një zgjidhje edhe për këta punëtor, por jo para dy muajve.

“Besoj se do gjemë një zgjidhje për një muaj e gjysmë dy  për problemin e kontributeve për punëtorët”, deklaroi Xhelal Ceka – Drejtor i NPK-së.

  Mbi 300 të punësuar edhe në kohë pandemi kanë ardhur  vazhdimisht në punë, ndërsa qeveria kësaj kategorie nuk i ka ofruar asnjë ndihmë financiare. Ata  nga muaji mars nuk kanë asnjë kontribut shëndetësor apo pensional  të paguar, ndërsa ka edhe nga ata që mbi 6 vite janë me kontratë në vepër.

- Advertisement -

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit të rrogave në ekonomi me...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë për hapjen e kufijve në...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me sektorin e biznesit, që privati...

Çfarë po bën Kryetari i Butelit? Shumë premtoi, e çdo punë ka ngecur!

https://youtu.be/z5KU2FQ84AE “Pyes! Pse nuk është ndërtuar objekti i ri shëndetësor dhe pse Buteli nuk ka poliklinikë? Qëllim...

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov. Siç informoi QRMK pas...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -