Në Slloveni masat restriktive vazhdohen deri më 22 janar

TË FUNDIT

Ish-kreu i bankës së Vatikanit, Angelo Caloia dënohet me 9 vjet burg

Ish-kreu i bankës së Vatikanit, Angelo Caloia, është dënuar sot me nëntë vjet burg për pastrim parash dhe përvetësim...

Ish-komandanti i ushtrisë boshnjake dënohet për krime lufte

Gjykata e Sarajevës e ka dënuar me 10 vjet burgim një ish-komandant të ushtrisë boshnjake, pasi erdhi në përfundimin...

Kida rrëmben vëmendje me ndryshimin e ri

Këngëtarja shumë e dashur për publikun, Kida përveç që njihet për projektet e saj, njihet edhe për eksperimentet që...

Guteresh mirëpriti hyrjen në fuqi të Traktatit për ndalimin e armëve bërthamore

Sekretari i Përgjithshëm i KB Antonio Guteresh mirëpriti hyrjen e sotme në fuqi të Traktatit për Ndalimin e Armëve...

Xhonson: Ka prova se varianti i ri i korona virusit është më vdekjeprurës

Varianti i ri i koronavirusit, i cili u zbulua në Mbretërinë e Bashkuar, mund të jetë më vdekjeprurës, ka...

Numri më i madh i masave ekzistuese epidemiologjike, të cilat janë në fuqi gati tre muaj në Slloveni, do të vazhdohen deri më 22 janar, vendosi Qeveria sllovene.

Ndryshimi i vetëm më i madh është vazhdimi i gjendjes formale të epidemisë në vend për 60 ditë.

Janë ndryshuar edhe rregullat për personat të cilët jetojnë në zonën kufitare dhe kanë tokë nga të dyja anët e kufirit gjegjësisht prej 17 janarit ata të cilët do të arrijnë në Slloveni nuk do të duhet të jenë në karantinë. Udhëtarët tjerë të cilët do ta kalojnë kufirin slloven do të duhet të futen në karantinë nëse nuk shfaqin test negativ për Kovid-19.

Pjesa më e madhe e objekteve afariste edhe më tutje mbeten të mbyllur, me përjashtim të objekteve për pastrim kimik.

Në Slloveni ende janë në fuqi edhe ndalesat për lëshimin e kufijve komunalë dhe rajonalë, orës policore, ndërsa shoqërimi është kufizuar kuadër të një amvisërie. 

TË NGJAJSHME