Array

Ndërtimtarët ndërpresin çdo bashkëpunimin me Komunën e Prishtinës

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Shoqata e ndërmarrjeve ndërtimore dhe prodhuesve të materialeve ndërtimore, e organizuar pranë Odës Ekonomike të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 8 prill ka vendosur që të ndërpresë të gjitha format e bashkëpunimit me Komunën e Prishtinës.

Kjo shoqatë i ka dërguar një njoftim kryetarit të Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, që precizon ndërprerjen e bashkëpunimit me Komunën e Prishtinës.

- Advertisement -

Ndërprerja e të gjitha formave të komunikimit dhe bashkëpunimit do të fillojë të zbatohet prej datës 14 prill (nesër), ndërsa në vijimësi Shoqata do të përcaktojë hapat e mëtejshëm të veprimit të saj.

Ky vendim vjen nga fakti se Komuna e Prishtinës e ka rënduar dhe e ka penguar zhvillimin e bizneseve të ndershme, duke ngritur barriera dhe shumë vështirësi në punën afariste-biznesore.

- Advertisement -

Në njoftimin e dërguar Shpend Ahmetit, ndër të tjera thuhet se “shoqata ka vlerësuar se ka bërë të pamundurën për gjetjen e formave të bashkëpunimit dhe ka shprehur gatishmërinë e saj maksimale për të tejkaluar të gjitha situatat e mundshme, pengesat dhe parregullsitë nga kushdo që kanë ardhur ato, me të vetmin qëllim krijimin e kushteve për vazhdimin e aktiviteteve afariste-biznesore”, raporton portali standardi.eu.

“Ky është vendim unanim i shoqatës, se lidhur me kërkesat e parashtruara deri me tani, inicimi për marrëveshje të mundshme për çështje të caktuara si dhe parashtrimet në kontaktet e drejtpërdrejta me kryetarin e Komunës, apo drejtorin e urbanizmit nuk kanë dhënë asnjë rezultat konkret. Duke pasur parasysh se tani jemi në muajin e katërt të vitit 2015, ne kemi konsideruar se vazhdimi i mëtejmë i përpjekjeve për të tejkaluar gjendjen shumë të rëndë në lëmin e ndërtimtarisë, e cila bazuar në praktikën e gjertanishme është joracionale, pasi që më nuk është e besueshme që të ketë zgjidhje të shpejta e konkrete për krijimin e kushteve për punë”, thuhet në njoftim.

- Advertisement -

Ndërprerja e formave të komunikimit dhe bashkëpunimit do të fillojë të zbatohet prej datës 14.4 2015, ndërsa Shoqata do të përcaktojë për hapat e mëtejmë të veprimit të saj.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -