Namazi falet në Tetovë, por jo edhe në Poroj, Abazi mbrojm besimtarët nga pandemia

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Ahmeti: Na duhet lehtësim nga BE-ja për kontestin me Bullgarinë

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti në Click Plus se se për kontestin me Bullgarinë duhet lehtësim nga...

Faljen e namazit të sabahut shumica e besimtarëve mysliman në rajonin e Tetovës e anë bërë në shtëpi, ndërsa atë të namazit të kurban Bajramit në xhami. Me masa mbrojtëse dhe me distancë , ku shumica në ambient të hapur. Por myftiu I myftenisë së Tetovës Qani Nesimi me apel  ju drejtua besimtarëve nga Xhamia e  Larme  në qytetin e Tetovës deri tek besimtarët  që  ti shmangin vizitat në shtëpi tek të  afërmit dhe duke respektuar rekomandimet e organizatave shëndetësore.

 “ Të gjithë besimtarët  do të duhet ta rifreskojnë bindjen e tyre  që duhet të mbrohemi nga kjo sëmundje që është pandemi, duket të kemi distancën duhet të kemi mbartjen e maskave  duhet të kemi pastërtinë dhe nëse takohemi bajram të bëjmë nga distaca dhe  të mos shkojmë në vizita tek familjarët tanë  dhe kështu në këtë formë ruajmë vetveten dhe të tjetër”, tha Qani Nesimi, Myfti i Tetovës.

Por edhe këtë bajaram namazi nuk është falur në xhamin  e fshatit Poroj hoxhë Maksut Abazi mendon se falja e namazit  në xhami rezikon besimtraët , dhe sipas tijë Bashkësia Fetare Islame akoma nuk është rifreskuar dhe nuk punon në interes të besimtarëve.

“Andej edhe ne  e morëm këtë vendim që të mos hapen dyert e xhamisë të mos grumbullohen  duke pasur paralajmërimet që vinë nga organizata botërore e shëndetësisë   se vala e dytë është e pa shmangshme  por së paku ne të mbrohemi.  Reformat që janë nisur në këtë bashkësi fetare islame do të kryhen me sukses  dhe besoj se në krye të kësaj bashkësie do të vijë njërës të denjë besimtar të vërtet  njërës të përgjegjshëm dhe ndërgjegjshëm qe e kanë një të kaluar të pastër të tyre”, deklaroi Maksut Abazi, Imam në Poroj.

Por sipas Nesimit vendimin për hapjen e mos hapen e kanë marrë këshillat e xhamive dhe kjo nuk është në kundërshtim me rregulloren e BFI-së.

 “Asgjë nuk kemi jashtë rregullave të BFI-së por edhe të myftenisë së Tetovës  rrethana në vende të caktuara janë të ndryshme  dhe sipas rrethanave këshilli i xhamisë bashkë me imamin kanë vendosur”, u shpreh Qani Nesimir, Myfti i Tetovës.

 Edhe gjatë falja e namazit të fiëtr Bjaramit edhe pse  kohë pandemi xhamitë ishin të hapura me rekomandime të vecanata por namazi nuk u fal në dy xhami në Tetovë.

TË NGJAJSHME