Myslimanët përgatiten për muajin Ramazan, Rexhepi: Fatkeqësi që ky Ramazan po qëllon në kohë delikate për njerëzimin

Must Read

Dezinfektim në bregun e lumit Vardar

Ekipe të Qytetit të Shkupit dhe të Brigadës së zjarrfikësve sot realizuan aksion për larjen dhe dezinfektimin...

Grant prej 61 milionë denarë për përmirësim të shërbimeve komunale për 12 komuna

Për 12 komuna janë ndarë  grant-mjete nga 60.895.919 denarë përmes Projektit për përmirësim të shërbimeve komunale (MSIP),...

Për 24 orë, 155 të arrestuar gjatë orës policore

Në 24 orët e para nga kthimi i masave rigoroze, janë regjistruar  481 shkelje  te personat të...
- Advertisement -

Nesër është dita e parë e muajit Ramazan.                                                              Besimtarët mysliman po bëhen gati për këtë muaj të agjërimit.                                    Tregu i Bit Pazarit në mesditë ishte i mbushur përplot me njerëz, të cilët kishin dalë për të blerë ushqime.

Qytetar i Shkupit: “Ramazani është një gjë që njeriu lehtësohet, jo që ngarkohet, hanë më pak dhe e ka vaktin e vet. Koha është e mirë, ne  kemi agjëruar në temperatura në 40 grade  kur ishte nxehtë,  tani që është më freskët më mirë ramazani është shëndet”.

Qytetar i Shkupit: “Po kismet po bëhemi gati për muajin e ramazanit, Zoti kabull gjithë myslimanëve por edhe neve. Me sa shoh unë këtu janë po ato çmime nuk ka ndryshime”.

Por kësaj radhe muaj i shenjtë vjen në një kohë pandemie kur njerëzimi po lufton virusin Covid-19.                                                                                                                Kreu i Bashkësisë fetare Islame Sulejman ef. Rexhepi apeloi të respektohen parimet islame dhe ato që thonë mjekët lidhur me pandeminë. Sipas tij çdo xhami për çdo ditë në kohën e drekës do të këndohet nga një mukabele.

Sulejman Rexhepi, Kryetar i BFI-së:

“Ramazani edhe në këto ditë të vështira do t’i gëzojë zemrat tona, kurse agjërimi mbetet obligim i çdo besimtari që është i shëndoshë fizikisht e psikikisht, si dhe i gjithë atyre që nuk janë udhëtarë. Nga xhamitë tona do të vazhdon të dëgjohet Ezani, si gjithmonë, dhe kandilat do të ndriçojnë me tërë bukurinë e tyre. Të gjitha myftinitë e Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut tanimë kanë marrë obligimin të organizojnë ligjërata të ndryshme fetare nëpër mediat e vendit, kurse në çdo xhami për çdo ditë në kohën e drekës do të këndohet nga një mukabele. Ramazani do të jetë i bukur si përherë, pa marrë parasysh nëse situata e krijuar na detyron të falim namazet, kushtuar Allahut (xh. sh.), nëpër shtëpitë tona”.

Agjërimi në Islam është ushtrimi i vetëpërmbajtjes ndaj ushqimit dhe pijes. Agjërimi në muajin e Ramazanit është e katërta nga Pesë Shtyllat e Islamit. Besimtarët mysliman do të agjërojnë çdo ditë deri më 23 maj, ndërsa me 24 maj festohet festa e Fitër Bajramit.

- Advertisement -

Latest News

Grant prej 61 milionë denarë për përmirësim të shërbimeve komunale për 12 komuna

Për 12 komuna janë ndarë  grant-mjete nga 60.895.919 denarë përmes Projektit për përmirësim të shërbimeve komunale (MSIP), që e zbaton Ministria e...

Për 24 orë, 155 të arrestuar gjatë orës policore

Në 24 orët e para nga kthimi i masave rigoroze, janë regjistruar  481 shkelje  te personat të cilët nuk kanë mbajtur  mbrojtje...

Dymbëdhjetë shkelje të orës policore në rajonin e Tetovës

Nga ora 7.00 të premten e deri në orën 7.00 të mëngjesit të sotëm SPB Tetovë shënon 12 raste të mosrespektimit të...

Ohri i stërmbushur me turistë! Mund të jetë një vatër e re e koronavirusit

https://youtu.be/4fXK1Ea2SX0 Pa zhurmë e pa trafik, Shkupin e lam në orë policore dhe shkuam në Ohër.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -