Milevski: Investohet në rrugën rajonale në Orman dhe kënd lojërash multifunksional në Kondovë

Must Read

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë tejkaloi 31 milion

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë, sipas ueb faqes  Uorldometer (Worldometer), tejkaloi 31 milion.

Në Itali zgjedhje rajonale dhe referendum për zvogëlimin e numrit të deputetëve

Në Itali sot mbahen zgjedhjet rajonale dhe referendumi për zvogëlimin e numrit të anëtarëve në Parlament.

Holshtajn: Në interes të Bullgarisë është të mos e bllokojë zgjerimin e BE-së në këtë rajon

Problemet dypalëshe nuk duhet të jenë pjesë e kornizës negociuese për zgjerim të Bashkimit Evropian, konsideron ambasadorja...
- Advertisement -

Filloi ndërtimi i rrugës rajonale nga fshati Orman deri te Komuna Çuçer Sandevë për avancimin e zhvillimit rural në këtë rajon. Ministria e Vetëqeverisjes Lokale për rrugën investon tre milionë denarë, ndërsa do të realizohet përmes Qendrës për Zhvillim të Rajonit planor të Shkupit. Inspektim në terren sot kanë kryer ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski, kryetari i Komunës Gjorçe Petrov Aleksandar Naumovski dhe drejtori i Qendrës për Zhvillim të Rajonit planor të Shkupit Lubço Mickovski.

“Investimi në rrugën rajonale nga fshati Orman deri në Çuçer Sandevë është me rëndësi për infrastrukturën rrugore, për avancimin e zhvillimit rural dhe lokal, me këtë edhe zhvillim të rajonit të Shkupit. Ministria e Vetëqeverisjes Lokale për këtë projekt ka ndarë tre milionë denarë. Me kryetarin Naumovski jemi në inspektim për projektin i cili është në fazë fillestare. Me projekte të këtilla në fshatrat do të ulet migrimi fshat – qytet dhe njëherit do të ketë siguri më të madhe në rrugë dhe do të ketë funksionim të papenguar në komunave përreth lidhur me komunikacionin me qytetin e Shkupit”, deklaroi ministri Milevski.

- Advertisement -

Kryetari Naumovski, siç theksohet në kumtesë, theksoi se ndërtimi i rrugës lokale është kyç për jetën e qytetarëve.

Siç informon Ministria e Vetëqeverisjes Lokale, Milevski ka pasur takim pune edhe me kryetarin e Sarajit Blerim Bexhetin në Kondovë për projektin “Sport për të gjithë, shëndet për të gjithë – Ndërtim të këndit multifunksional inovativ  të lojërave”, që është në fazë përfundimtare.

- Advertisement -

“Vetë projekti sport për të gjithë, shëndet për të gjithë do të kontribuojë me këtë kënd funksional inovativ të lojërave në Kondovë. Me kryetarin Bexheti dhe drejtorin e Rajonit planor të Shkupit pamë se projekti është në fazë përfundimtare dhe së shpejti me këtë këndë lojërash banorët do të krenohen. Ministria e Vetëqeverisjes Lokale ka marrë pjesë me mbi 394 mijë denarë, ndërsa mjetet shtesë ishin në bashkëpunim me Agjencinë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim. I inkurajoj edhe komunat e tjera në të ardhmen të aplikojnë për projekte të këtilla në të cilat do të kenë komponentë primare,  ndërsa kjo është për shëndetin e qytetarëve, që të kemi komb të shëndoshë”, thotë Milevski.

Qëllimi i projektit  është që të përmirësohet cilësia e programit arsimor dhe edukimi fizik në mjediset rurale përmes targetimit të përfitimeve nga bërja sport dhe mënyrës së shëndoshë të jetesës. Projekti e implementon Qendra për Zhvillim të Rajonit planor të Shkupit në suaza të komponentës inovative të projektit kombëtar “Zhvillim të barabartë të qëndrueshëm  rajonal inkluziv”.

- Advertisement -

Sipas kryetarit Bexheti, ky projekt nevojitet për nxënësit të cilët mësojnë në shkollë. Projekti është i financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, nga Ministria e Vetëqeverisjes Lokale dhe Komuna e Sarajit në vlerë prej rreth dy milionë denarë.

Mickovski deklaroi se këto dy projekte janë për zhvillim të Rajonit planor të Shkupit nga programi i Qeverisë për zhvillim të barabartë rajonal./MIA

- Advertisement -

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë tejkaloi 31 milion

Numri i të infektuarve me koronavirusin në botë, sipas ueb faqes  Uorldometer (Worldometer), tejkaloi 31 milion. SHBA  është më...

Në Itali zgjedhje rajonale dhe referendum për zvogëlimin e numrit të deputetëve

Në Itali sot mbahen zgjedhjet rajonale dhe referendumi për zvogëlimin e numrit të anëtarëve në Parlament. Autoritetet lokale zgjidhen ...

Holshtajn: Në interes të Bullgarisë është të mos e bllokojë zgjerimin e BE-së në këtë rajon

Problemet dypalëshe nuk duhet të jenë pjesë e kornizës negociuese për zgjerim të Bashkimit Evropian, konsideron ambasadorja gjermane në vend, Anke Holshtajn.

Për dy ditë ujërat e zeza rrjedhin nëpër rrugët e Crniçes, banorët kanë frikë për shëndetin e tyre

Për dy ditë me radhë në vendbanimin Crniçe në Shkup, ujërat e zeza po rrjedhin nëpër rrugë. Banorët thonë se këtë problem...

701 gjoba për mosmbajtjen e maskës!

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, janë regjistruar 701 kundërvajtje për mosmbajtjen e maskës, raporton...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -