Merkel: Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut i kanë përmbushur kushtet për nisjen e negociatave me BE-në

TË FUNDIT

Kancelarja gjermane Angela Merkel në vizitën e fundit të saj në Ballkanin Perëndimor, nga Tirana edhe sot ka vlerësuar se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria i kanë përmbushur kushtet për nisjen e negociatave me Bashkimin Evropian.

“Sikurse Shqipëria, ashtu edhe Maqedonia e Veriut kanë përmbushur kushte te caktuara për të nisur negociatat e anëtarësimit. Për fat të keq kjo nuk u realizua, gjatë udhëheqjes së presidencës nga Gjermani për shkak të vetos së Bullgarisë. Ne kemi premtuar se jemi pranë këtij procesi pasi në të është investuar vërtetë shumë forcë dhe energji”, tha Merkel në paraqitjen e saj me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, transmeton TV21.