Mariçiq: Pres që metodologjia për pastrimin e gjyqësorit të miratohet më 28 dhjetor

TË FUNDIT

Ish-kreu i bankës së Vatikanit, Angelo Caloia dënohet me 9 vjet burg

Ish-kreu i bankës së Vatikanit, Angelo Caloia, është dënuar sot me nëntë vjet burg për pastrim parash dhe përvetësim...

Ish-komandanti i ushtrisë boshnjake dënohet për krime lufte

Gjykata e Sarajevës e ka dënuar me 10 vjet burgim një ish-komandant të ushtrisë boshnjake, pasi erdhi në përfundimin...

Kida rrëmben vëmendje me ndryshimin e ri

Këngëtarja shumë e dashur për publikun, Kida përveç që njihet për projektet e saj, njihet edhe për eksperimentet që...

Guteresh mirëpriti hyrjen në fuqi të Traktatit për ndalimin e armëve bërthamore

Sekretari i Përgjithshëm i KB Antonio Guteresh mirëpriti hyrjen e sotme në fuqi të Traktatit për Ndalimin e Armëve...

Xhonson: Ka prova se varianti i ri i korona virusit është më vdekjeprurës

Varianti i ri i koronavirusit, i cili u zbulua në Mbretërinë e Bashkuar, mund të jetë më vdekjeprurës, ka...

Më 28 dhjetor, Këshilli për reforma në sistemin gjyqësor do të miratojë metodologjinë për filtrimin e gjyqësorit dhe prokurorisë, përmes së cilës Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli i Prokurorëve Publikë, si organe përgjegjëse, do të kryejnë pastrime në rradhët e tyre. Në periudhën prej vitit 2019 dhe 2020, tetë gjykatës u shkarkuan, ndërsa sipas informacioneve nga Këshilli Gjyqësor, ka procedura edhe për 83 gjykatës të tjerë.

Kjo është deklarata e ministrit të Drejtësisë, Bojan Mariçiq, i cili sot pati fjalim në “Stacioni i ardhshëm: Evropa” – konferenca e “CIVIL” për të drejtat e njeriut, drejtësi dhe antikorrupsion, me rastin e Ditës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

Ministri i Drejtësisë theksoi se ne po e shënojmë këtë ditë për të dërguar mesazhin më të rëndësishëm se të gjithë njerëzit janë të barabartë para ligjit dhe të gjithë kanë të drejtë për mbrojtje të barabartë. Ai informoi se e gjithë puna e MD-së ka për qëllim mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, ndërsa barazia para ligjit është veçanërisht e rëndësishme.

Duke folur në këtë sesion të konferencës, profesori Aleksandar Spasov tha se shënimi i Ditës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut duhet të jetë një ditë kombëtare, veçanërisht duke pasur parasysh që në 30 vitet e kaluara kemi përjetuar periudha kur kemi pasur shkelje masive të të drejtave të njeriut.

“CIVIL” rikujtoi disa nga iniciativat e tyre, duke përfshirë më 10 dhjetor, institucionet t’i japin llogaridhënie opinionit vendas dhe para OKB-së, sa dhe si i respektuan të drejtat e njeriut gjatë vitit të kaluar, për të treguar se ata respektuan të drejtat e njeriut dhe për të prezantuar planet për promovimin e tyre.

TË NGJAJSHME