Lumenjtë e Kërçovës të mbushura me mbeturina, institucionet nuk marrin përgjegjësi, topin e gjuajnë tek njëra-tjetra!

Must Read

Dëshmi për rastin “Target-Fortesa”, Viktimat kërkojnë miliona euro dëmshpërblim

https://youtu.be/Nt_rG13VsKk Ish shefi i policisë sekrete Sllobodan Bogoevski, në seancën e sotme...

1 klasë dhe vetëm 6 nxënës, shkolla e Vorcës do të zhvillojë mësim me prani fizike

https://youtu.be/h79vVWcob5A Jemi në fshatin Vorcë, diku 35 km nga qendra e Shkupit....

Pse të theksohet përkatësia etnike? Jovanovska thotë se nuk është kriter, por nxitje për t’u kyçur

Subvencionim i pagave në baza etnike apo nxitje për punësimin e grupeve të...
- Advertisement -

Lumi i Zajazit dhe Lumi i Tuhinit të cilët derdhën në Lumin Treska janë të stërmbushur me mbeturina.


Pamjet e TV21 tregojnë disa lokacione nëpër disa fshatra ku kalojnë lumenjtë të cilët përveç mbeturinave kanë edhe drunjë të rrënuar ku mbeturinat e hedhura kanë ngecur dhe vështirësojnë edhe lëvizjen e lirë të lumenjve që mund të çoj deri në përmbytje në raste kur ka reshje të mëdha të shiut.
Por jo vetëm, në këto lumenj përveç mbeturinave derdhen edhe ujërat e zeza, ndërsa banorët e fshatrave po nga këto lumenj ujisin të mbjellat.

- Advertisement -

“Gjendja prapa meje tregon situatën e lumenjve në ish-komunën e Osllomesë dhe në ish komunën e Zajazit, Lumi i Zajazit dhe Lumi i Tuhunit të cilët derdhen në Lumin Treska. Kjo situatë ndodh pasi që fshatrat e Kërçovës, por edhe qyteti i Kërçovës kanë problem me deponinë. Qytetarët duke mos pasur zgjidhje tjetër i hedhin mbeturinat në lum”, Salije Sdiku, gazetare.

TV21 kontaktoi NP komunale të Kërçovës, por nga atje thanë se pastrimi i lumenjve është nën kompetenca të Mistrisë së Ambientit Jetësorë dhe Planifikimit Hapësinorë.

- Advertisement -


Nga Ministria e lartpërmendur na thanë se në përputhje me Ligjin për Ujërat dhe Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, komunat janë përgjegjëse për sigurimin e sistemeve të furnizimit me ujë, grumbullimit të mbeturinave dhe për ujërat e zeza urbane që derdhen në lum.

“1. Në përputhje të dispozitave të Ligjit për Ujëra (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë nr. 87/08, 0 …. 52/2016) që i referohen mbrojtjes dhe përmirësimit të regjimit të ujërave (rrjedhave ujore, liqeneve dhe rezervuarëve), subjektet kompetente janë njësitë e vetëqeverisjes lokale – në zonat urbane, ndërsa jashtë vendbanimeve, kompetent është A.D. Ekonomia ujore e Republikës së Maqedonisë Veriore – Shkup.

- Advertisement -

2. Gjithashtu, në përputhje me Ligjin për Ujërat dhe Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, komunat janë përgjegjëse për sigurimin e sistemeve të furnizimit me ujë, grumbullimit dhe kullimit të ujërave të zeza urbane”, thonë nga Ministria e Ambientit Jetësor dhe Planifikimit Hapsinorë.

Për përgjigje u drejtuam edhe tek SHA Ekonomia e ujërave të RM, edhe pse ka kaluar një javë nga drejtoria në fjalë nuk kemi një përgjigje.
Disa pjesë të lumenjve që janë më të rrezikuara banorët e fshatrave me vetiniciativë i kanë pastruar me qëllim që mos të vijë deri tek përmbytjet dhe të largojnë rrezikun nga përhapja e sëmundjeve të ndryshme që eventualisht rrezikojnë të përhapen.

- Advertisement -

Dëshmi për rastin “Target-Fortesa”, Viktimat kërkojnë miliona euro dëmshpërblim

https://youtu.be/Nt_rG13VsKk Ish shefi i policisë sekrete Sllobodan Bogoevski, në seancën e sotme dëshmoi për lëndën Target-Fortesa, që...

1 klasë dhe vetëm 6 nxënës, shkolla e Vorcës do të zhvillojë mësim me prani fizike

https://youtu.be/h79vVWcob5A Jemi në fshatin Vorcë, diku 35 km nga qendra e Shkupit. Këtu jemi në shkollën fillore...

Pse të theksohet përkatësia etnike? Jovanovska thotë se nuk është kriter, por nxitje për t’u kyçur

Subvencionim i pagave në baza etnike apo nxitje për punësimin e grupeve të ndjeshme të shoqërisë?

Mërgimtarët pa pasaporta, me muaj presin përgjigje nga Ambasadat!

https://youtu.be/j_k6L2nc0X4 “Zemra me t’u kallë vetëm për me ardhur në vendlindje tënde e me i vizitu familjen...

Shkatërrohet sistemi raketor i forcave të armatosura të Azerbejxhanit

Forcat e armatosura të Nagorno Karabah e shkatërruan sistemin e lanserëve të rëndë raketor të llojit TOS-1A  i forcave të armatosura të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -