Kosova hap kufijtë, ja procedura për hyrje nga Maqedonia e Veriut në Kosovë

TË FUNDIT

Sot, në Kosovë, hynë në fuqi, fazë e re, e tretë, e lehtësimit gradual të masave të paraqitura për të menaxhuar epideminë e Kovid-19, njofton korrespondenti i MIA-s nga Prishtina. Ndër masat e shpallura mbrëmë nga qeveria e Kosovës është hapja e disa vendkalimeve kufitare tokësore, duke përfshirë edhe atë në Bllacë me Maqedoninë e Veriut, i cili përcakton procedurat që duhen ndjekur nga njerëzit që hyjnë në Kosovë. “Hapen kufijtë tokësor, në 6 pika kufitare: Vermicë, Kullë, Hani i Elezit, Dheu i Bardhë, Merdarë dhe Jarinjë. Të gjithë personat që hyjnë në territorin e Republikës së Kosovës janë të detyruar të kryejnë ekzaminimet nga Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në vendkalimet kufitare dhe të zbatojnë masat mbrojtëse kundër Kovid-19. Të gjithë personat që hyjnë në territorin e Republikës së Kosovës që kanë rezultat negativ nga testi Kovid-19 (jo më i vjetër se katër ditë), nuk i nënshtrohen procedurës së vetizolimit. Ata që nuk e kalojnë testin nga pika e mëparshme, janë të detyruar të vetizolohen për shtatë ditë, thuhet në vendimin e djeshëm të Qeverisë në Prishtinë. Sipas saj, vlerësim i ri i gjendjes epidemiologjike në lidhje me hyrjen e qytetarëve në Kosovë është planifikuar më 20 qershor dhe gjendja do të monitorohet dhe do të vlerësohet mundësia e hapjes së të gjitha vendkalimeve kufitare tokësore në aeroporte dhe mirëmbajtje të ahengjeve, hapje të banjove, panaireve, pishinave dhe klubeve të natës. Në këtë fazë të lehtësimit të masave në Kosovë, do të hapen ambientet e hotelerisë, kinematë, teatrot dhe institucionet e tjera kulturore, do të hapet trafiku urban dhe ndërurban dhe shërbimet taksi, fakultetet do të mbajnë provime dhe shkollat ​​e mesme do të organizojnë provime të diplomimit. Po ashtu, është planifikuar gjithashtu hapja selektive e aktiviteteve sportive. Në të gjitha rastet, ekzistojnë kufizime të caktuara, kryesisht detyrimi për të respektuar rekomandimet e autoriteteve shëndetësore, siç është mbajtja e distancës fizike dhe marrja e masave të tjera mbrojtëse.

MARKETING I PAGUAR POLITIK