Kompanitë energjetike nuk anulojnë vendimin, MEPSO: Qytetarëve nuk i dhimbsen të hollat për internet, e për rrymë reagojnë

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

“Qytetarëve nuk i dhimbsen të hollat për internet, e kur vjen puna te energjia elektrike reagojnë. Nuk duhet krahasuar çmimi i rrymës me pagën mesatare në vendin tonë.” Këto janë disa nga përgjigjet e MEPSO-s e cila ka reaguar ndaj pakënaqësisë së qytetarëve për rritjen e çmimit të rrymës.

“Për fat të keq, në segmente të caktuara të shoqërisë sonë ende ka paragjykime edhe për ndryshimin më të vogël të çmimit të energjisë elektrike. Një pjesë e kritikuesve të çmimit të energjisë elektrike, njëkohësisht, për celularin me internet janë të gatshëm që të paguajnë shuma të konsiderueshme parash, shpeshherë më të larta se shumat për faturën e rrymës. Gjithashtu, si faturë e lartë konsiderohet kur energjia elektrike përdoret për ta ngrohur tërë shtëpinë ose banesën”, thonë nga MEPSO.

- Advertisement -

Nga EVN për TV21 thonë se tarifat e reja të përcaktuara sa i përket pjesës së EVN-së, janë të zvogëluara në krahasim me të mëparshmet.

“Tarifat e reja të përcaktuara sa i përket pjesës së EVN-së, janë të zvogëluara në krahasim me të mëparshmet. Rritja e çmimit për konsumatorët e instancës së fundit kryesisht është pasojë e shpenzimeve të kompanive shtetërore të cilat gjithashtu u deklaruan se janë reale dhe valide. Andaj, nuk ju takon kompanive ta komentojnë deklaratën e Komisionit Rregullator për Energjetikë”, theksojnë nga EVN.

- Advertisement -

Edhe nga ESM sikurse dy kompanitë e lartpërmendura thonë se nuk do të kërkojnë ulje të çmimit të energjisë elektrike nga Komisioni Rregullator i Energjetikës.

“Mendoj se me çmimin që i kemi dhënë furnizuesit universal EVN Home, ne kemi arritur në prag të mbijetesës së kompanisë dhe nuk mund t’i ulim ato çmime, sepse përndryshe kompania do të pësojë humbje serioze dhe kjo do të pasqyrohet në tre, pesë vitet e ardhshme”, deklaroi Vasko Kovaçevski, drejtor i ESM.

- Advertisement -

Pas protestave që realizuan qytetarët të enjtën kundër vendimit të Komisionit rregullator për energjetikë, kryetari i këtij komisioni Marko Bislimovski tha se do ta tërheqë vendimin për shtrenjtim, nëse e kërkojnë kompanitë energjetike, si MEPSO, EVN dhe ELEM. Mirëpo nga këto kompani thonë se një gjë e tillë nuk është e mundur sepse me fitimin që kanë nuk mund të realizonin punën dhe investimet e planifikuara.

Edhe pas protestave të së enjtes, gjatë fundjavës kishte reagime tjera nga ana e qytetarëve.

“Është e papranueshme Komisioni rregullator të vendosë çmim për rrymën e cila është për 7.4% më e lartë dhe të vlejë vetëm për qytetarët. A jemi shtet social apo jemi rob të sistemit që duhet t’i financojmë jopunëtorët, parazitët dhe ata që i marrin shumat enorme nëpër xhepat e tyre”, u shpreh një qytetar.

Edhe Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë ka kërkuar nga KRRE ta analizojë edhe një herë dhe të anulojë këtë vendim. Në të kundërtën kanë vlerësuar se duhet të rriten pagat dhe pensionet për 7.4%. Ndërkaq nga Këshilli organizativ i protestave “Boll më” kanë thënë se do t’i radikalizojnë protestat nëse nuk anulohet shtrenjtimi i rrymës brenda 10 ditësh.
Përndryshe sipas institucionit ndërkombëtar Eurostat Maqedonia e Veriut rangohet e katërta me radhë në Evropë, për rrymën më të shtrenjtë në raport me pagën mesatare.

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -