Këshilltari i Erdogan: Turqia “s’u ka mbyllur derën” Suedisë dhe Finlandës për hyrjen në NATO por duhet të luftojnë terrorizmin

TË FUNDIT

Turqia nuk i ka mbyllur derën për anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO, por dëshiron negociata me vendet nordike dhe një shtypje të atyre që i sheh si aktivitete terroriste veçanërisht në Stokholm, tha të shtunën zëdhënësi i Presidentit Tayyip Erdogan.

“Ne nuk po e mbyllim derën. Por ne në thelb po e ngremë këtë çështje si një çështje të sigurisë kombëtare për Turqinë,” i tha Reuters në një intervistë në Stamboll Ibrahim Kalin, i cili është gjithashtu këshilltari kryesor i presidentit për politikën e jashtme.

Erdogan i befasoi anëtarët e NATO-s dhe dy vendet nordike që kërkojnë anëtarësim duke thënë të premten se nuk ishte e mundur që Turqia të mbështeste zgjerimin e aleancës sepse Finlanda dhe Suedia ishin “shtëpia e shumë organizatave terroriste”.

MARKETING I PAGUAR POLITIK