Italia do ta heqë ndihmën për Tunizinë për shkak të numrit të madh të migrantëve

TË FUNDIT

Shefi i diplomacisë italiane Luixhi di Majo ka vendosur ta heqë ndihmën për Tunizinë në vlerë prej 6,5 milionë euro, e cila është në kuadër të programit “Bashkëpunim për zhvillim.

Kjo është një nga masat që i ka ndërmarrë Qeveria që ta ndalë arritjen e migrantëve nga Tunizia, të cilët në gjashtë muajt e parë të vitit janë ndër më të shumtit që arrijnë në Itali.

Tunizia ballafaqohet me krizë ekonomike dhe për këtë shkak gjithnjë e më i madh është numri i personave që tentojnë të vijnë në Itali dhe Evropë. Tunizia gjendet mes vendeve të sigurta, pa luftë dhe konflikte të brendshme dhe për këtë shkak tunizianët, të cilët do të arrijnë ilegalisht në Itali, do të kthehen.

Por problemi qëndron në atë se procesi i deportimit është i gjatë dhe i shtrenjtë.

TË NGJAJSHME