Hulumtim: Fëmijët ndihen më të sigurt në shtëpi dhe në shkollë, diskriminime më të shpeshta për shkak të pamjes së tyre

Must Read

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi...
- Advertisement -

Pjesa më e madhe e fëmijëve ndihen se u përkasin shkollës, por mendojnë se nuk i kushtojnë shumë vëmendje higjienës në shkollë. Më të sigurt janë në shtëpi, ndërsa diskriminime më të shpeshta të cilat i kanë ndjerë në situatë të caktuar është për shkak të pamjes së tyre, peshës trupore dhe ngjyrës së lëkurës dhe vendbanimit.

Këtë e tregon hulumtimi i Ambasadës së parë të fëmijëve në botë “Megjashi” në të cilin përfshihen 1.077 fëmijë, të moshës prej 12 deri në 17 vjet nga 78 qytete dhe fshatra nga të gjitha rajonet në shtet.

- Advertisement -

Siç theksoi sot në konferencën për shtyp koordinuesja e SOS telefonit për fëmijë dhe të rinj Jordanka Çerepnalkova-Trajkoska, fëmijët e kanë ndarë mendimin dhe pikëpamjet e tyre për atë sa janë respektuar të drejta e tyre në vendin tonë në shtatë zona të ndryshe, siç është njohja me të drejtat e fëmijës, mjedisi shkollor, koha e lirë, siguria, diskriminimi, ka thënë Çerepnalkova-Trajkoska.

Në hulumtim theksohet se 69.74 për qind e fëmijëve mendojnë se ndihen që i përkasin shkollës, janë të respektuar nga nxënësit (66,35 për qind), profesorët dhe personat të tjerë të cilët punojnë në shkollë (62,97 për qind).

- Advertisement -

Një pjesë e konsiderueshme e fëmijëve, ose 60,62 për qind mendojnë se nuk u kushtohet kujdes i mjaftueshëm në mbajtjen e higjienës në tualete, për shkak të disave nga fëmijët që shmangin t’i shfrytëzojnë (68,23 për qind).

Përqindja më e madhe e fëmijëve mendojnë se ushqehen shëndetshëm (72,47 për qind), flenë mjaftueshëm (81,91 për qind) dhe fizikisht aktivë (70,36 për qind). Pjesa më e madhe e fëmijëve (51,88 për qind) çdo ditë ushqim në shkollë marrin brumëra-gjevrek, lloje të piteve…

- Advertisement -

Shumica e fëmijëve asnjëherë nuk konsumojnë perime, ndërsa mbi një e treta asnjëherë nuk konsumojnë pemë derisa janë në shkollë.

Fëmijët gjithashtu theksojnë se kanë qenë të diskriminuar për shkak të pamjes së tyre, peshës trupore dhe ngjyrës së lëkurës, si dhe për shkak të vendit të banimit, stilit të tyre të veshjes ose muzikës të cilën e dëgjojnë. fb/

- Advertisement -
  • Tags
  • 2

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do t’i udhëheqë Lëvizja Besa do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi kreu i Lëvizjes Besa, Bilall...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi se deputetët opozitarë do t’i...

Kuvendi votoi ndryshimet Ligjore për arsimin fillor dhe të mesëm

Me 61 vota  "pro", asnjë "kundër" dhe 28 "abstenime", Kuvendi miratoi Ligjin për ndryshimet në Ligjin për arsimin fillor dhe me 61...

Parandalohet një incident i ri në Spitalin e Strumicës, pasi që një foshnje 9 muajsh ndërroi jetë

Pasditen e sotme rreth orës 16 në repartin për fëmijë pranë Spitalit të Strumicës ka ndërruar jetë një foshnje nëntë muajsh nga...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -