Gjuha Shqipe hiqet nga memorandumet e MASH! Carovska thotë se s’ka ndryshime, por kumtesat dërgohen vetëm maqedonisht

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Milla Carovska u emërua Ministre e Arsimit dhe Shkencës.
Me të ardhur në krye të këtij digasteri, pa u bë një muaj bëri një ndryshim.
Logoja në memorandumet zyrtare që më përpara ishte në dy gjuhë, tani është vetëm maqedonisht, ndërsa shqipja është hequr.
Për këtë e pyetem ministren Caorvska.

“Nuk kemi ndryshuar asgjë të re, për mua problematike është se, në Ministrinë e punës dhe politikës sociale, memorandumi ishte në dy gjuhë, këtu shoh se kur drejtohen shqip është shqip, dhe kur drejtohen maqedonishte është maqedonisht. Pas këtij tregimit tuaj ne do të bëjmë të njëjtën praktikë sikur tek Ministria e sociales, do të kemi edhe maqedonishte edhe shqip”, tha Carovska.

Me ardhjen e Carovskës, kumtesat që i dërgon ministria e arsimit, shkruhen vetëm në gjuhën maqedonase. Drejtori i agjencisë së gjuhëve Ylber Sela, thotë se deri tani nuk ka ardhur ndonjë ankesë se Ministria e arsimit ka shkelur ligjin e gjuhëve, por nëse do të ketë një gjë të tillë, atëherë do të merren me rastin.

“Zyrtarisht ende nuk kam marr asgjë, nuk kam ndonjë ankesë. Nëse do të vij ndonjë ankesë unë do t’i drejtohem institucionit. Nëse institucionet nuk e zbatojnë ashtu siç e sheh ligji, për atë është krijuar edhe inspektorati i cili dënon institucionin me gjobë. Tek ajo pjesë nuk hyjë unë se nuk më takon mua si drejtor i agjencisë”, deklaroi Ylber Sela, drejtor i AZGJ-së.

Ndryshe, ligji për përdorimin e gjuhëve thotë që në të gjitha organet e pushtetit shtetëror në Republikën e Maqedonisë, gjuhë zyrtare krahas gjuhës maqedonase dhe alfabetit të saj është edhe gjuha që e flasin 20% e qytetarëve të Republikës së Maqedonisë dhe alfabeti i saj, në mënyrë të përcaktuar me këtë ligj.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This