Gjermani: Pas vërshimeve, frikë nga Covid-19!

TË FUNDIT

Në viset e prekura nga vërshimet në Gjermani, ekziston frika se numri i infeksioneve me Covid-19 do të rritet për shkak të përpjekjeve për ndihmë dhe akomodimit emergjent për shumë njerëz pas këtyre përmbytjeve.

“Për momentin, shumë njerëz po tubohen në një hapësirë ​​shumë të vogël për të kapërcyer krizën së bashku. Tani duhet të kemi kujdes që ballafaqimi me katastrofën të mos kthehet në një ngjarje super-përhapëse ” thonë autoritetet në ato shtete federale të Gjermanisë.

Ministria e Shëndetësisë po përgatit një fushatë të veçantë vaksinimi në zonat e katastrofës, në konsultim me autoritetet e rretheve të prekura.

“Një rrezik në rritje i përhapjes së SARS-CoV-2 mund të zhvillohet kryesisht përmes akomodimit të njerëzve në strehimoret e urgjencës”, tha ministria në Dyseldorf.
Shtojnë se rreziku mund të zvogëlohet me prova, maska ​​dhe ventilim.

“Në shumë raste, strukturat e kujdesit mjekësor janë krijuar tashmë në strehimoret e urgjencës,” tha ministria. Për më tepër, autoritetet ishin të shqetësuara për shkak se mungon stafi i duhur mjekësor, raport gazeta e njohur gjermane, BILD./21Media

error: Content is protected !!