Gjendja ekonomike është serioze, rroga të denja dhe ardhmëri Evropiane, por gjithçka do të varet nga korona kriza

Must Read

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi...
- Advertisement -

Gjendja ekonomike është serioze, paralajmëroi disa herë me radhë ministri i Financave, Fatmir Besimi. “Kjo nuk është për ta frikësuar dikë, por për ta kuptuar seriozitetin e situatës”, porositi ai.


“Nuk do të jetë e lehtë. Në gjysmën e parë të vitit, ekonomia shënon ulje prej 6.4%. Në pajtueshmëri me rebalancin, që është bërë sipas projeksioneve, të ardhurat janë reduktuar për 11.5% në raport me buxhetin inicial. Borxhi shtetëror në fund të tremujorit të dytë këtë vit paraqiste 50.7% nga borxhi i përgjithshëm publik – 59.5%”, tha Ministri i Financave, Fatmir Besimi.

- Advertisement -

Kompanitë duhet të dinë se me kohë do t’u kthehet TVSH-ja, tha ministri duke shtuar se shteti do t’i realizojë të gjitha obligimet e tjera ndaj sektorit privat. Ai premtoi ardhmëri evropiane dhe rroga të denja.


“Ajo që është më e rëndësishme është që deri në fund të mandatit ta kthejmë ekonominë në rritje të qëndrueshme prej 4% që do të krijojë bazë solide për dyfishim të rritjes mesatare afatgjate prej 2,6% për periudhën e kaluar 10 vjeçar për 4 – 5% në periudhën e ardhshme. Pas përfundimit të krizës të mundësojmë rritje të rrogës mesatare deri në fund të mandatit prej 20 deri 30%, që do të shkaktojë rritje të pagës minimale”, u shpreh Fatmir Besimi – Ministër i Financave.

- Advertisement -

Ministri paralajmëroi ndihmë të drejtpërdrejt prej 300 milionë eurove për kompanitë e huaja dhe ato vendore. Sa i përket buxhetit, Besimi theksoi se ai është stabil dhe se do të ketë financa të mjaftueshme për realizimin e tij.


“Varësisht se sa do t kushtojë pakoja e masave ne do ta ndjekim realizimin e Buxhetit se ku do të ketë hapësirë dhe dihet se sipas të gjitha gjasave nuk do të realizohen shpenzimet e planifikuara të Buxhetit. Në këtë mënyrë do të bëjmë riprogramim”, potencoi Ministri i Financave, Fatmir Besimi.

- Advertisement -

Realizimi i investimeve kapitale deri më sot, sipas ministrit është 41%, dhe nëse disa prej tyre nuk realizohen, të njëjtat do të prolongohen dhe mjetet do të mund të përdoren në pakon e katërt të masave. Ministri shpreson se mandati i tij do të mbarojë me sukses edhe pse, siç tha, kjo gjë nuk do të jetë e lehtë.

- Advertisement -

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do t’i udhëheqë Lëvizja Besa do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi kreu i Lëvizjes Besa, Bilall...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi se deputetët opozitarë do t’i...

Kuvendi votoi ndryshimet Ligjore për arsimin fillor dhe të mesëm

Me 61 vota  "pro", asnjë "kundër" dhe 28 "abstenime", Kuvendi miratoi Ligjin për ndryshimet në Ligjin për arsimin fillor dhe me 61...

Parandalohet një incident i ri në Spitalin e Strumicës, pasi që një foshnje 9 muajsh ndërroi jetë

Pasditen e sotme rreth orës 16 në repartin për fëmijë pranë Spitalit të Strumicës ka ndërruar jetë një foshnje nëntë muajsh nga...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -