Eurodeputetët refuzojnë të pranojnë marrëveshjen për buxhetin e ri të BE-së

Must Read

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur,...
- Advertisement -

Eurodeputetët pasdite e miratuan rezolutën, me të cilën kërkojnë ndryshime në marrëveshjen afatgjate për buxhet të Bashkimit Evropian, duke përfshirë planet për burimet e BE-së dhe sundimin e ligjit. Ata nuk do të pajtohen me marrëveshjen afatgjate të propozuar për buxhetin e BE-së, kumtuan ata sot, të zemëruar për shkak të zvogëlimit të shpenzimeve, transmeton DPA.

Parlamenti Evropian duhet ta aprovojë buxhetin e BE-së prej 1.074 miliardë eurove, i cili ditën e martë u miratua në nivelin politik. Marrëveshja u arrit pas katër ditësh bisedimesh intensive mes liderëve të BE-së, gjatë së cilës u vërejt disa herë se bisedimet do të kenë sukses.

- Advertisement -

Por derisa pjesa më e madhe e liderëve e mirëpriten pakon si “historike”, deputetët nga shtatë grupet politike në Parlament, sot ishin kritikë.

“Ne nuk jemi gati për momentin të gëlltisim pilulën e hidhur që na keni ofruar”, tha kryetari i Partisë Popullore Evropiane Manfred Veber, duke cituar deklaratën e mëparshme të kryetares së Komisionit Evropian, Ursula von der Lejen.

- Advertisement -

Veber tha se propozimi për buxhetin afatgjatë të BE-së, kishte shkurtime dramatike në kujdesin shëndetësor, për të cilat tha se ishin “të jashtëzakonshme” gjatë pandemisë së koronavirusit.

“Shkurtimet e tjera janë në fushën e inovacionit dhe mbrojtjes”, tha lideri i grupit më të madh politik në PE.

- Advertisement -

Pakoja gjithashtu ka nevojë për definicion të qartë se si sundimi i ligjit lidhet me shpenzimet e BE-së, tha kryetari i grupit të qendrës së djathtë.

Garsia Perez nga grupi i Socialdemokratëve, fraksioni i dytë më i madh politik në Parlamentin Evropian, tha që grupi “nuk do të pranojë” zvogëlimet e planifikuara të shkurtimeve të jashtme në programet e orientuara drejt së ardhmes.

Kryetarët e grupeve të tjera politike në PE, gjithashtu kritikuan marrëveshjen e BE-së për buxhetin e ardhshëm.

- Advertisement -

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë që kemi pasur rritje të...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund të vitit do të tejkalojë...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur, lind me 3 mijë euro...

Bekteshi në Click Plus tregon se sa persona kanë mbetur pa punë për shkak të pandemisë!

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi bën të ditur se nga periudha 15 mars deri në përfundim të gushtit janë larguar nga 12.500...

Ilire Dauti nga ASH: Kjo Qeveri në kushte normale e kishte të vështirë të përballet me probleme ekonomike

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët, në emisionin Click Plus në TV21, tha Qeveria e re por e vjetër në përmbajtje në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -