Është kryer transplantim i ri kadaverik, dy pacientë bëhen me veshkë nga një donator i vdekur

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Në Klinikën për Urologji sot në mëngjes janë eksplantuar dy veshkë nga një pacient 46 vjeçar tek i cili dje ishte konfirmuar vdekje e trurit, informuan nga Ministria e Shëndetësisë.

Për momentin, siç deklaroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, në vijim është transplantimi i parë i veshkës tek një vajzë 35-vjeçare e cila për disa vite është në dializë me ç’rast do të vijojë edhe transplantimi i dytë.

- Advertisement -

“Për fat të keq, kësaj radhe nuk patëm pranues të përshtatshëm të zemrës dhe ajo nuk do të transplantohet. E falënderoj familjen e donatorit, e cila në momentet e dhimbjes më të madhe vendosi t’i dhurojë organet dhe t’i shpëtojë të paktën dy jetë. Të sillet vendim të dhurohen organet e të afërmit në momentin kur e humbisni përgjithmonë është e vështirë. Duhet shumë fuqi, shumë dashuri dhe humanitet të mendoni për jetën e dikujt tjetër kur e humbisni më të dashurin. Njerëzit të cilët sjellin vendime të tilla janë t veçantë. Jemi falënderues pa fund që edhe një herë na dëshmuam se jeta megjithatë mund të falet”, tha Filipçe.

Nga Ministria informojnë se ky është transplantimi i dytë kadaverik dhe i katërti nga një donator i gjallë për këtë vit.

- Advertisement -

“Më 23 maj nga një odnator i vdekur u transplantuan një zemër dhe veshkë. Paraprakisht pati edhe katër transplantime të veshkave nga një donator i gjallë. Në kohën kur sistemi shëndetësor është nën presionin e pacientëve me Kovid-19, Programi për transplantim vazhdon të realizohet”, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -