Dhoma e poshtme e Parlamentit britanik e miratoi projekt-ligjin për brekzitin

Must Read

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë...

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej...

Deputetët britanikë e miratuan projekt-ligjin kontrovers të qeverisë së Boris Xhonsonit, me të cilin vihen në pikëpyetje disa pika të caktuara të marrëveshjes mes Londrës dhe Brukselit për brekzitin.

Propozim-ligji mori 340 vota “për” dhe 256 “kundër” në leximin e tretë në Dhomën e poshtme të Parlamentit britanik, që i hapi rrugën Dhomës së epërme të Parlamentit, Dhomës së lordëve, të diskutojë për atë.

Një nga pikat e projekt ligjit kontestues ka të bëjë me Republikën e Irlandës. Marrëveshja e Londrës dhe Brukselit parasheh mekanizëm për t’u evituar vendosja e kufirit fizik mes Irlandës së Veriut dhe Irlandës. Britanikët do të donin ndryshime në atë dispozitë, që parasheh pakënaqësi në Bruksel.

BE-ja kërkoi nga Britania e Madhe ta tërheqë projekt-ligjin, duke kërcënuar se do tÇi drejtohet gjyqësisë për zgjidhjen e kësaj çështje.

Këtë javë në Bruksel mbahet raundi i nëntë i negociatave mes Britanisë së Madhe dhe BE-së për marrëdhëniet e ardhshme tregtare mes dy palëve./MIA

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur koha e duhur që zëvendëskryeministri...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej 3,9 për qind, publikoi Entit...

Osmani-Linkeviçius: Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat pa kurrfarë anulimi

E vlerësojmë pozitën parimore të Lituanisë për mbështetje të rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, kurse në veçanti jemi falënderues që e...

Regjim i përkohshëm i komunikacionit në dy akse të rrugës Kërçovë-Ohër

Regjim i ndryshuar i përkohshëm i komunikacionit është vendosur prej sot në rrugën Kërçovë – Ohër për shkak të aktiviteteve ndërtimore në...

More Articles Like This