Dënohet në moshën 97-vjeçare ish-sekretarja e kampit nazist

TË FUNDIT

77 vjet pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, një gjykatë gjermane vendosi sot dy vjet dënim me kusht për një ish-sekretare të kampit të përqendrimit 97-vjeçar.

Irmgard Furchner akuzohet për bashkëpunim në mbi 11 000 vrasje në kampin nazist të Stutthof në Poloninë e sotme.

Ajo që përfundoi sot në gjykatën e Itzehoe, në Gjermaninë veriore, është një nga gjyqet e fundit për krimet naziste.

Prokurori Maxi Wantzen tha se Irmgard Furchner ishte fajtore për bashkëpunim në “vrasjen mizore dhe me qëllim të keq” të më shumë se 11 000 njerëzve.

error: Content is protected !!