Bytyqi: Masat nga pakoja e katërt krijohen në koordinim me të gjitha palët e rrezikuara

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Bashkëpunimi ekonomik me Republikën e Turqisë është në nivel të lartë, ndërsa si rezultat i këtij bashkëpunimi, kompanitë nga Turqia janë mes investitorëve më të shumtë të huaj në Maqedoninë e Veriut dhe pjesa më e madhe e kompanive me kapital turk punojnë me sukses në vendin tuaj, porositi zëvendëskryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi në takim me Odën ekonomike Maqedoni-Turqi MATTO, në të cilin mori pjesë edhe kryetari i MATTO-s, Ajdovan Ademovski.

Në takimin që mbrëmë u mbajt në kuadër të serisë së takimeve me odat ekonomike, organizatat civile dhe partnerët e huaj, ndërsa në drejtim të krijimit të masave cilësore të cilat do të përgjigjen në nevojat e sektorit të biznesit, punëtorëve dhe qytetarëve, informojnë nga kabineti i Bytyqit, zëvendëskryeministri theksoi se tejkalimi i krizës socio-ekonomike është prioritet kulmor në fillim të mandatit të Qeverisë dhe në këtë drejtim përgatitet seti i katërt i masave për mbështetjen e ekonomisë, punëtorëve dhe qytetarëve.

- Advertisement -

Ai shtoi se Qeveria ka treguar transparencë dhe dëshirë për bashkëpunim me të gjithë aktorët, në drejtim të krijimit të masave sa më të mundshme efikase dhe efektive, për kthimin e ekonomisë në normalitet. Në këtë drejtim edhe masat nga pakoja e katërt krijohen në koordinim me të gjitha palët e rrezikuara.

Kryetari i MATTO-s, Ademovski shprehu mbështetje dhe transparencë për bashkëpunim. Në takim të dyja palët biseduan për sfidat dhe vendimet e mundshme për dalje nga kriza si dhe mundësitë për zhvillim të mëtutjeshëm të ekonomisë, për rritjen e konkurrencës dhe përmirësimin e standardit jetësor të qytetarëve.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -