BDI: Edhe trashëgimia shqiptare të përfshihet në himnin e Maqedonisë

Must Read

Ekspertët parashikojnë rritje të mëtejme të çmimit të arit

Çmimi i arit në fillim të muajit e kaloi pragun prej 2,000 dollarëve për unc, nivel që...

Sllovakia dëboi diplomatë rus për shkak spiunimit, Moska do t’i përgjigjet me masë të njëjtë

Sllovakia dëboi tre diplomatë rus për shkak dyshimit se merreshin me spiunim. Zëdhënësi i...

Qeveria libaneze ka dhënë dorëheqje, por protestat vazhdojnë

Protestat në Liban për shkak të shpërthimit të madh në Bejrut vazhdojnë, megjithëse pasdite qeveria e udhëhequr...

Partia shqiptare që aktualisht është në pushtet, ndrësa për qeverisjen e ardhshme po kërkon postin e kryeministrit, Bashkimi Demokratik për Integrim, përmes një komunikate me shkrim pohon se “në mandatin e ardhshëm, një nga prioritetet kryesore të kryeministrit të parë shqiptar do të jetë edhe harmonizimi i simboleve shtetërore, veçanërisht të himnit të vendit tonë”.

- Advertisement -

Nga BDI shkruajnë se himni duhet të paraqesë përfaqësim edhe të përbërjes multietnike të popullsisë.

“Kjo do të nënkuptonte përfshirjen e një pjese të trashëgimisë kulturore dhe traditës së shqiptarëve brenda himnit, si dhe përdorim i gjuhës shqipe në mënyrë përkatëse sipas pjesëmarrjes së shqiptarëve në shoqërinë e përbashkët” shkruajnë nga BDI.

- Advertisement -

Integristët po ashtu shtojnë se njëjtë siç  ndërtohet integrim i jashtëm i vendit me zbatimin e Marrëveshjes së Prespës dhe Marrëveshjes për fqinjësi të mirë me Bullgarinë, ashtu edhe me rrumbullakësimin e Kornizës shoqërore të Marrëveshjes së Ohrit, do ta përforcojmë integrimin e brendshëm dhe karakterin unitar të vendit.

- Advertisement -

“Forcimi i besimit midis popujve, si dhe avancimi i marrëdhënieve ndëretnike, është themeli kryesor mbi të cilin është ndërtuar shoqëria multietnike e Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe pikërisht kjo është arsyeja që një nga prioritetet tona në mandatin e ardhshëm, do të jetë integrimi i plotë i  shqiptarëve, i traditës, kulturës dhe shprehjes gjuhësore të shqiptarëve, në të gjitha sferat e jetës shoqërore” thuhet në kumtesën e BDI-së.

- Advertisement -

Latest News

Sllovakia dëboi diplomatë rus për shkak spiunimit, Moska do t’i përgjigjet me masë të njëjtë

Sllovakia dëboi tre diplomatë rus për shkak dyshimit se merreshin me spiunim. Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme...

Qeveria libaneze ka dhënë dorëheqje, por protestat vazhdojnë

Protestat në Liban për shkak të shpërthimit të madh në Bejrut vazhdojnë, megjithëse pasdite qeveria e udhëhequr nga Hasan Diab dha dorëheqje.

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse rrjedhin afatet brenda të cilave...

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë. Ministri për Punë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com