Austri: Për një javë nga fillimi i vitit shkollor janë infektuar 90 nxënës

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Një javë pas fillimit të vitit të ri shkollor në lindje të Austrisë – Vjenë, Austria e Poshtme dhe Burgenland, nga gjithsej rreth 456.000 nxënës, 90 janë pozitivë me koronavirusin e ri.

Në rast të testit pozitiv të një nxënësi, e tërë klasa është dërguar në karantinë, ndërsa më pas nxënësit e tjerë po testohen në shtëpi, por duhet të mbeten në karantinë 10 ditë madje edhe në rast të rezultatit negativ.

- Advertisement -

Sot në Vjenë janë regjistruar 70 raste me koronavirus prej fillimit të vitit shkollor, mes të cilëve 55 nxënës, gjashtë mësimdhënës dhe nëntë punonjës administrativ të shkollave.

Në Austrinë e Poshtme, gjatë shtatë ditëve të kaluara, në 32 nga 1.158 shkollave dhe 1.058 kopshteve, u ndërmorën masa për koronën nga organet kompetente në bazë të testeve pozitive të nxënësve apo të punësuarve.

- Advertisement -

Sipas autoriteteve, deri më tani pozitivisht janë testuar 31 nxënës, dy fëmijë në kopshte dhe 10 pedagogë.

Në provincën Burgenland deri më tani janë evidentuar vetëm dy raste në institucionet arsimore, ndërkaq bëhet fjalë për një edukator në një kopsht dhe për një fëmijë. ab/

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -