APRM: Paguhen rreth 65 milionë denarë për 6.933 persona të papunë

Must Read

Nesër vazhdon seanca konstituive për zgjedhjen e Kryetarit të Kuvendit

Kryesuesi i Kuvendit, Talat Xhaferi ka urdhëruar shërbimet Parlamentare që për nesër të përgatisin vazhdimin e seancës...

Zaevi nesër e merr mandatin për Qeverinë, Presidenti vendos edhe përkundër dilemave juridike

https://youtu.be/P2mpnwkboFY Presidenti Stevo Pendarovski njofton se nesër do t’ia ndajë mandatin kryetarit...

Viti shkollor mund të vonojë, nëse s’ka Parlament funksional dhe nëse rëndohet situata me Covid-19

https://youtu.be/_wCJfOxJQQs Edhe pas disa takimeve të zhvilluara ndërmjet  MASh dhe ekspertëve shëndetësorë...

Agjencia për Punësim sot ka bërë pagesë të mjeteve për 6.933 persona të papunë shfrytëzues të kompensimit monetar konform Ligjit për punësim dhe sigurim në rast të papunësisë në vlerë prej  65.134.384,00 denarë.

- Advertisement -

Siç informojnë nga Agjencia për Punësim është bërë edhe pagesa e jashtëzakonshme për 2.873 persona të papunë shfrytëzues së kompensimit monetar (kompensim monetar  të jashtëzakonshëm KOVID-19), në vlerë prej 49.781.261, 00  denarë, për persona të cilëve marrëdhënia e punës u është ndërprerë në periudhën prej 11 marsit deri më 30 prill të vitit 2020 mbi bazë të ndërprerjes kontraktuale të marrëdhënies së punës, ndërprerje me largim nga puna nga ana e punëdhënësit dhe ndërprerje me largim nga puna nga ana e punëtorit, gjegjësisht ndërprerje me dhënien e deklaratës me shkrim nga ana e punëtorit.

“Edhe në kushte të krizës të shkaktuar nga Kovid-19, vazhdon kërkesa për punëtorë nga ana e punëdhënësve, ndërsa për këtë flasin edhe të dhënat për vende të lira pune të shpallura. Për momentin janë shpallur 8.000 vende të lira pune nga ana e 1.090 punëdhënës nga veprimtari të ndryshme, nevojë për punëtorë nga profesione të ndryshme (shitës, rrobaqepës, kamerier, administrator, punëtor ndërtimor, kuzhinier…..), thonë nga Agjencia.

- Advertisement -

Agjencia për Punësim vazhdon t’i zbatojë programet dhe masat aktive për punësim të përcaktuara në Planin Operativ për vitin 2020.

- Advertisement -

“Në periudhën prill – qershor, përmes zbatimit të programeve dhe masave aktive për punësim nga Plani Operativ për vitin 2020, janë nënshkruar marrëveshje me 3.717 subjekte juridike për punësim të 3.576 persona të papunë, prej të cilëve 2.364 janë punësime në suaza të Garancisë Rinore, gjegjësisht punësim të të rinjve të moshës deri në 29 vjet”, informojnë nga Agjencia për Punësim./MIA

- Advertisement -

Latest News

Zaevi nesër e merr mandatin për Qeverinë, Presidenti vendos edhe përkundër dilemave juridike

https://youtu.be/P2mpnwkboFY Presidenti Stevo Pendarovski njofton se nesër do t’ia ndajë mandatin kryetarit të LSDM-së Zoran Zaev për...

Viti shkollor mund të vonojë, nëse s’ka Parlament funksional dhe nëse rëndohet situata me Covid-19

https://youtu.be/_wCJfOxJQQs Edhe pas disa takimeve të zhvilluara ndërmjet  MASh dhe ekspertëve shëndetësorë ende nuk ka vendim definitiv...

Gostivar, 285 të infektuar aktiv me Covid-19, SPB shqipton rreth 3 mijë dënime për mosmbajtjen e maskave

https://youtu.be/B5yT0gLHOpw 285 raste aktive shënohen në Komunën e Gostivarit dhe dy komunat e tjera që gravitojnë në...

115 mijë euro donacion në Spitalin e Kërçovës, “Kalliri i Mirësisë” dhuron mbi 80 shtretër, autoambulancë e pajisje mjekësore

https://youtu.be/1Vufd9zI0Uc Organizata Humanitare “Kalliri i Mirësisë” dhuroi mbi 80 shtretër, autoambulancë,  respiratorë dhe pajisje tjera mjekësore për...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com