Angellovska prezantoi kartelat pagesore! 324.479 qytetarë shfrytëzues të kësaj mase ekonomike

TË FUNDIT

U prezantua Ueb faqja e Qeverisë në cilën qytetarët do të mund të shohin nëse janë shfrytëzues të kartelës pagesore prej 9000, 6000 dhe 3000 mijë denarëve për blerjen prodhimeve vendore.

Megjithatë ueb faqja ka probleme, e njëjta vështirë hapet ose hapet shumë ngadalë.

Qytetarët për të parë nëse janë në listën e shfrytëzuesve të kësaj mase vetëm duhet të shkruajnë numrin amë.  Angellovska tha se ekipi do të merret me problemin që qytetarët të mos kenë vështirësi të tilla.

“Sekretariati i përgjithshëm dhe ekipi që qëndron pas projektit pret që të ketë ndjeshmëri më të madhe në faqe duke pasur parasysh se është publikuar para një ore dhe duhet të kalojë  kohë që e njëjta të stabilizohet dhe të mund të përballojë vizitat e shpeshta ose kërkesat. Kapacitet janë vendosur që mos të kemi vështirësi të tilla teknike për të gjithë qytetarët. Sigurisht se do ta ndjekim gjendjen që të mos ndodh qytetarët të presin gjatë që tu shfaqen informacionet,” tha Nina Angellovska, ministre e Financave.

Bankat do të shpërndajnë kartelat ose do të informojnë qytetarët që tërheqin kartelat në ekspoziturat e tyre. Kartelat pagesore do të mund të shfrytëzojnë 324.479 qytetarë dhe kjo shtetit i ka kushtuar 28 milion euro. Me kartelat qytetarët to do të mund të shërbehen deri më 15 gusht.

Ndërkohë që për të punësuarit në sektorin e biznesit Qeveria edhe për një muaj ka siguruar rroga minimale prej 14 500 denarëve. Kusht për aplikimin e kompanive për këtë ndihmë shtetërore është të kenë të ardhura të ulura për 30% gjatë krizës, krahasuar me periudhën njëjta të vitit të kaluar.

“Analizat, pritshmëritë dhe qëllimi i Qeverisë që tu ndihmojë ekonomisë na japin hapësirë të vlerësojmë se ekziston mundësia për vazhdim të masës për edhe  një muaj shtesë pra e njëjta të vlejë edhe për qershor me të njëjtat kritere. Për të njëjtën kemi përgatitur propozim dekret, sot Sekretari gjeneral i Qeverisë do ta propozoje në Qeveri që e njëjta të miratohet,” tha Nina Angellovska, ministre e Financave.

Nga VMRO-DPMNE masën e tillë me kartela pagesore e quajnë manipulim dhe ryshfet i pastër për blerje të votave para zgjedhjeve