5 zakone të përditshme për të jetuar sa më gjatë

TË FUNDIT

Respektimi i disa zakoneve të shëndetshme dhe një mënyrë jetese që plotëson kërkesat e shëndetit mund të shtojnë vite në jetën tuaj, sipas një studimi. Hulumtuesit zbuluan se gratë 50 vjeçare që ndiqnin disa zakone jetuan mesatarisht 10 vjet pa ndonjë sëmundje, përfshirë diabetin, sëmundjet kardiovaskulare dhe kancerin.

Vlefshmëria e këtij studimi është e padiskutueshme pasi morën pjesë 73,000 gra dhe zgjati rreth 34 vjet me të dhëna nga të gjitha nivelet e shëndetit. Këto janë pesë zakonet që duhet të ndiqni për të jetuar më gjatë.

1 – Ushtroni të paktën 30 minuta në ditë.
2 – Miratoni një dietë të shëndetshme.
3 – Ruani indeksin e masës trupore në intervalin normal.
4 – Konsumimi i alkoolit deri në një gotë (filxhan matës) në ditë.
5 – Shmangni pirjen e duhanit.

TË NGJAJSHME