Array

​UÇK e Dukagjinit: Ejani bashkë t’i përmirësojmë listat

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Organizata e Veteranëve të UÇK-së për Dukagjin pas shprehjes së pakënaqësive të njerëzve në lidhje me publikimin e listave të kategorive të luftës ka dërguar një sqarim për media nëpërmes të cilit kërkohet nga të gjithë që të dërgojnë ankesat e tyre.

Në sqarimin që mban nënshkrimin e kryetarit Avdyl Mushkolaj më shumë faji për këto pakënaqësi i lihet ligjit për kategoritë e dala nga lufta që siç thuhet në deklaratë ky ligj padrejtësisht nuk ua njeh kontributin luftarak në mënyrë meritore atyre që ishin të angazhuar edhe nga 6-7 muaj gjatë vitit 1998 në vijat e para të frontit, ndërkaq ua njeh të drejtën atyre që janë angazhuar ndoshta vetëm një apo dy javë para përfundimit të luftës, pa marrë pjesë në asnjë veprim luftarak.

- Advertisement -

“ Kur kësaj i shtohet fakti se ky proces i verifikimit po bëhet me 16 vjet vonesë, përfshirë edhe gabimet e shumta teknike dhe lëshimet e shfaqura në lista, si në rastet kur një person gjendet në dy-tri lista të ndryshme, kur një dëshmor nuk gjendet në asnjë listë apo gjendet në listat e të refuzuarve apo të pjesëmarrësve, kur emri i një luftëtari që e ka filluar e mbaruar luftën nuk gjendet në asnjërën prej listave, etj., ka bërë që pakënaqësitë dhe shqetësimet të rriten. Por, sqarojmë se këto lista nuk janë listat përfundimtar”, thuhet në sqarim të OVL e UÇK-së për Dukagjinin.

Nëpërmes këtij njoftimi bëhet thirrje publikisht të gjithë bashkëluftëtarëve dhe kontribuuesve të UÇK-së që janë të pakënaqur me pozicionet në listat e publikuara, apo të bashkëluftëtarëve të tyre, të gjithë atyre që mund të ofrojnë fakte dhe argumente se në këto lista mund të kenë hyrë njerëz jomeritorë dhe të kenë mbetur jashtë listave njerëz meritorë, që të gjithë së bashku të përmirësohen dhe të mënjanohen lëshimet apo gabimet eventuale.

- Advertisement -

“Mbi të gjitha u themi se nuk ka arsye që këto lista të bëhen shkas për hidhërime, grindje e ngatërresa ndërmjet bashkëluftëtarëve”, thuhet në deklaratë.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -