“Zgjimi i Pranverës” në natën e katërt të FNT SkupiFestival Shkup

TË FUNDIT

Në natën e katërt të edicionit i 14-të me radhë të FNT Skupifestival Shkup, mbrëmë në hapësirat e Kurshumli Han-it në Çarshinë e Shkupit u dha shfaqja “Zgjimi i Pranverës” nga Frank Wedekind, në regji të Zana Hoxhës, vënë në skenë nga Teatri Kombëtar i Kosovës, si dhe Artpolis-Qendra për Art dhe Komunitet nga Prishtina.

Kjo shfaqje u prit shumë mirë nga publiku i festivalit.

Edhe në netët në vazhdim, shfaqjet do nisin nga ora 20: 00, dhe do të luhen në hapësirat e Kurshumli Han-it në Çarshinë e Shkupit.

Sonte vazhdojmë me shfaqen “Pula” me autor A. P. Çehov dhe Niloja Koliada nga produksioni teatror i SPAM Studios Sofje, Bullgari. Performanca “Pula” është një performancë jo standarde e cila mbulon problemet e artistëve bashkëkohorë në teatrot shtetërore dhe problemi në lidhje mematerializmin agresiv i cili na rrethon. Heronjtë e kësaj performance Nina Zareçnaja dhe Aleksadër Timofeiç ëndërrojnë për të shkuar në kryeqytet ndërkohë që ata dashurohen dhe e gjejnë lirinë e tyre personale në art. Por gjithashtu ato bien në vorbullën e ambienteve dhe miqësive false.

Tërë aktiviteti i programit të festivalit do të mbahet sipas protokollit për Kovid 19, dhënë nga Ministria e Kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut. Publiku është i obliguar të mbajë maska. bsh/

MARKETING I PAGUAR POLITIK