Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Rreth 53 për qind e qytetarëve kanë votuar “kundër”, ndërsa 46 janë prononcuar “për” legalizimin e marihuanës.

Përdorimi rekreativ i marihuanës është legalizuar apo dekriminalizuar në Kanada, Afrikën e Jugut, Uruguaj, Gjeorgji dhe disa shtete federale amerikane.

Derisa qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar  për legalizimin e eutanazisë, tregojnë sot rezultatet e sotme preliminare.

Sipas rezultateve fillestare, 65,2 për qind e qytetarëve e mbështetësin ligjin e eutanazisë, i cili lejon që njerëzit e sëmurë që nuk kanë më shumë se gjashtë muaj jetë të vdesin me asistencë, nëse miratohet nga dy mjekë.

Është paraparë që Ligji të hyjë në fuqi në nëntor të vitit 2021. Ligj për eutanazi kanë Kanadaja dhe Holanda. 

TË NGJAJSHME