Zaev: Së shpejti fillon realizimi i pakos së katërt të masave ekonomike

Must Read

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi...
- Advertisement -

Kryeministri Zoran Zaev sot në Fejsbuk shkroi se së shpejti do të fillojë realizimi i pakos së katërt të masave ekonomike i cili përfshin ndihmë direkte për ekonominë dhe për qytetarët.

“I përfshijmë më të varfrit, që ta rrisim fuqinë e tyre blerëse, por edhe kompanive që të japin paga. Do të vazhdojë edhe ndihma për pagat në sektorët më të prekur. Do të ketë masa stimuluese edhe për kthim të punëtorëve të larguar nga puna në kohë krize, sepse dëshirojmë që ata që janë larguar të kthehen në punë, veçanërisht kur ka mungesë të fuqisë së kualifikuar të punës”, shkroi Zaevi.

- Advertisement -

Në status është theksuar se kartela pagesore do të marrin pensionistët me pensione nën 15.000 denarë, pjesa më e madhe e kërkuesve pasivë të punës dhe prindërit kryefamiljarë, ndërsa po bëhen vlerësime që punëtorët e falimentuar të cilët marrin kompensim prej 8.000 denarë, të marrin edhe një lloj ndihme.

Paralelisht me këtë, Zaevi paralajmëroi edhe financim të përforcuar të investimeve kapitale në realizimin e të cilit do të angazhohen kompanitë vendore.

- Advertisement -

“Në mënyrë aktive punojmë në procesin e gazifikimit, po rrumbullakohet unaza primare e rrjetit të gazsjellësit në shtet dhe së shpejti do të kërkojmë koncesioner i cili do të dorëzojë gaz deri te amvisëritë dhe fabrikat. Po fillon projekti “Çebren”, në vlerë ndërmjet 600 dhe 800 milionë euro. Duhet të fillojë realizimi i Qendrës Klinike në Shkup në vlerë prej mbi 500 milionë euro”, theksoi Zaevi.

Наскоро започнува реализација на четвртиот пакет економски мерки, кој има за цел побрзо надминување на последиците од…

Gepostet von Zoran Zaev am Freitag, 11. September 2020
- Advertisement -

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet nën kontroll, sepse Qeveria bën...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje e problemeve me procedurat burokratike,...

Bekteshi-Galloway: Marrëdhëniet e mira bilaterale janë baza për thellimin e bashkëpunimit

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot realizoi takim përmes video telefonatës me ambasadoren e Britanisë së Madhe SH.T. Rachel Galloway.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -