Twitter, valë dorëheqjesh pas ultimatumit të Musk

TË FUNDIT

Vala e dorëheqjeve të punonjësve të Twitter -it pasi Elon Musk lëshoi ​​një ultimatum të mërkurën duke thënë se ata duhet të jenë të gatshëm të përshtaten me një kulturë “hardcore” të punës me orët e gjata ose të largohen.

Shumë inxhinierë dhe punonjës të tjerë postuan mesazhe lamtumire në një bisedë të brendshme në grup përpara afatit të fundit të Musk, të caktuar për në orën 17:00 të së enjtes.

Ultimatumi – Të mërkurën, Musk dërgoi një email në të gjithë kompaninë duke u thënë punonjësve “nëse dëshironi të qëndroni, prisni orë të gjata me intensitet të lartë.

”Vetëm me një performancë të jashtëzakonshme do të jetë e mundur të krijohet një Twitter 2.0″, thuhej në ultimatum.

 Prandaj Musk u kërkoi punonjësve të shprehin zyrtarisht dëshirën e tyre për të marrë pjesë në Twitter-in e ri përmes një lidhjeje:

“ata që nuk e bëjnë këtë deri në orën 17:00 të së enjtes më 17 nëntor do të marrin tre muaj likuidim dhe do të lirohen”. 

Miliarderi, i cili bleu platformën sociale për 44 miliardë dollarë në fund të tetorit, vazhdoi me disa email në të cilat tha se menaxherët duhet të takohen personalisht me punonjësit një herë në javë ose të paktën një herë në muaj dhe se ata mund të pushohen nga puna nëse ata lejojnë punëtorë jo ‘të jashtëzakonshëm’ ose të paktën “i shkëlqyeshëm” në punën në distancë. 

Ultimatumi në të gjithë kompaninë erdhi pasi Musk kishte shkarkuar, pa paralajmërim, drejtuesit kryesorë të kompanisë, gjysmën e punonjësve të saj me kohë të plotë (rreth 3700 persona) dhe kishte reduktuar numrin e kontraktorëve që punonin me kompaninë.

Vala e fundit e dorëheqjeve vjen në krye të asaj që është bërë një pushim masiv i kombinuar me një eksod vullnetar nga Twitter, i cili ka ulur ndjeshëm madhësinë e kompanisë që nga fundi i tetorit.

 Një inxhinier që dha dorëheqje, i intervistuar nga CNBC , tha se dorëheqja preku pjesë të rëndësishme të biznesit të inxhinierisë kompjuterike të kompanisë. 

“Ekipe të tëra që përfaqësojnë infrastrukturën kritike po largohen vullnetarisht nga kompania, duke e ekspozuar atë ndaj rrezikut të mos rikuperimit – deklaroi ai -. Ne jemi profesionistë të aftë me shumë opsione, Eloni nuk na ka dhënë arsye për të qëndruar por më shumë arsye për t’u larguar”. 

#RipTwitter – Që nga mbrëmja e së enjtes dhe veçanërisht pas lajmeve për valën e pushimeve nga puna, ka qenë në trend hashtag-u “#RipTwitter”, “Rest in Peace Twitter”, (u prehsh në paqe Twitter)të cilit Musk i është “përgjigjur” duke postuar një tweet në të cilin shihet një pllakë varri me logon e platformës. 

error: Content is protected !!