Trondit kirurgu: Heqja e gjoksit për ndryshimin e gjinisë është ‘dhjetëfishuar’ tek adoleshentët

TË FUNDIT

Dhjetëfishohet numri i operacioneve për heqjen e gjirit për ndryshimin e seksit në  dekadën e fundit, raporton DailyMail.

Në një intervistë, kirurgu Philip Rubin zbuloi se ka parë një rritje të vajzave të reja që duan të ndryshojnë gjini. Konsulenti kirurg plastik dhe rindërtues është një nga mjekët e paktë në Mbretërinë e Bashkuar që është ekspert në fushën e ndryshimit të gjinisë femër në mashkull dhe operon në NHS dhe pacientë privatë.

Rubin i tha Ministrisë së Shëndetësisë se çdo muaj ai kryen rreth 20 operacione për heqjen e gjoksit. Kirurgu tha se pacientët e tij janë pesë deri në dhjetë vjet më të rinj se një dekadë më parë, ku shumica tani janë të moshës nga 18 deri në të 20-at e hershme.

Feministët dhe grupet e prindërve argumentojnë se pacientët në grupmoshën e shumicës së referimeve të Rubin nuk kanë pjekurinë për të marrë vendimin që ndryshon jetën për heqjen e gjinjve të tyre dhe kanë frikë se pacientët po ‘përcillen me shpejtësi’ në operacion pa vlerësime adekuate mendore.

Shqetësimi vjen mes një shpërthimi në numrin e vajzave kryesisht adoleshente që shprehin dëshirën për të kaluar për të jetuar si seksi i kundërt. DailyMail.

error: Content is protected !!