Array

Thaçi: "Serbia ta pranojë përgjegjësinë"

Must Read

Akar: Armenia të përfundojë pushtimin e Azerbajxhanit

 Ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar i ka bërë thirrje Armenisë që t’i japë fund “pushtimit” në...

Tetë bankat e interesuara për bashkëpunim me Postën duhet të paraqesin oferta deri në fund të muajit

Deri në fund të muajit, bankat që kanë shprehur interes për të bërë operacione pagese në njësitë...

Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe...
- Advertisement -

Ministri i jashtëm i Kosovës, Hashim Thaçi, ka deklaruar se nismat e kryeministrit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për pajtim në territorin e ish-Jugosllavisë, janë të mirëseardhura, por për të pasur sukses, ato duhet të bazohen në pranimin e plotë, e jo selektiv, të së vërtetës së çka ka ndodhur në ish-Jugosllavi, për luftërat në Slloveni, Kroaci dhe Bosnjë, e deri në luftën në Kosovë në vitin 1999.

“Ne duhet të mendojmë për ardhmëri, kuptohet për pajtim, por thjesht nuk mundemi e as që kemi të drejtë ta harrojmë të kaluarën. Kjo është porosia ime për Sarajevën dhe për të tjerët”, tha Hashim Thaçi në intervistën për të përditshmen sarajevase, Dnevni Avaz.

- Advertisement -

Zoti Thaçi e ka akuzuar Serbinë se i ka filluar luftërat e përmendura dhe se tash po përpiqet të jetë “paqebërësi më i madh në rajon”.

“Nuk guxon të harrohet kjo e vërtetë, se ata kanë bërë gjenocid në Kroaci, në Srebrenicë, e pastaj në Kosovë. Askush nuk mund ta rishkruaj historinë… Serbët i kanë filluar luftërat në ish-republikat jugosllave dhe në Kosovë, ndërsa Serbia direkt, si shtet, e jo vetëm në nivelin e individëve, i ka kryer të gjitha këto gjenocide në Srebrenicë, në Kroaci dhe në Kosovë”, tha Hashim Thaçi.

- Advertisement -

Akar: Armenia të përfundojë pushtimin e Azerbajxhanit

 Ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar i ka bërë thirrje Armenisë që t’i japë fund “pushtimit” në pjesën e territorit të Azerbajxhanit...

Tetë bankat e interesuara për bashkëpunim me Postën duhet të paraqesin oferta deri në fund të muajit

Deri në fund të muajit, bankat që kanë shprehur interes për të bërë operacione pagese në njësitë e Postës duhet t’i përgjigjen...

Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe gratë shtatzëna do të mbrohen...

Shaqiri: Vazhdojmë me digjitalizimin dhe reformat kyçe të administratës publike

Do të vazhdoj me procesin e digjitalizimit dhe zbatimit të reformave kryesore të administratës publike në mënyrë që ta përgatisim për hyrjen...

Osmani agjendën në Bruksel e filloi nga Parlamenti Evropian

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, agjendën në Bruksel e filloi nga Parlamenti Evropian, duke realizuar takime me eurodeputetë me ndikim...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -