Testet e shpejta prej sot falas për qytetarët, personave të testuar dje do t’u kthehen paratë

TË FUNDIT

Shtëpia e Shëndetit Shkup në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë javën e kaluar furnizoi 4.000 teste të shpejta për t’u mundësuar pacientëve testim të arritshëm dhe të shpejtë për Kovid-19. Çmimi i këtyre testeve ishte 1.000 denarë, ndërsa terminet  caktohen në telefon përmes sistemit “Termini Im”, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Pas informacionit më të ri se është marrë donacion në Ministrinë e Shëndetësisë nga  ana e dy kompanive nga 13.000 teste të cilat përmes algoritmit të mjekëve amë do të jenë falas të arritshme për të gjithë pacientët  të cilët kanë nevojë për testim të shpejtë. Shtëpia shëndetësore  tashmë lidhi marrëveshje me furnizuesin  t’i tërheqë  testet e blera paraprake dhe të shfrytëzohen  vetëm testet e dhuruara nga Ministria e Shëndetësisë të cilat do të jenë falas për qytetarët. Caktimi i termineve për këto teste do të fillojë prej sot. Personat, sërish, të cilët ishin testuar  gjatë ditës së djeshme do të thirren  dhe mjetet do t’u kthehen, informojnë nga Ministria.

Shtëpia e Shëndetit Shkup e përshëndet  procedurën për dhurim të testeve të shpejta e cila i përfshin institucionet shëndetësore  në të gjithë shtetin. Si institucion më i madh shëndetësor, Shtëpia shëndetësore Shkup në mënyrë aktive punon  me ballafaqimin e luftës  kundër Kovid-19 me të gjitha resurset të cilat janë në dispozicion të institucionit”, qëndron në kumtesë.