Të sëmurit kronikë dhe personat që shfrytëzojnë pushim lehonie të vazhduar, nga e mërkura kthehen në punë

Must Read

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur,...
- Advertisement -

Punonjësit që janë liruar nga puna bazuar në bazë të listës së vendosur të sëmundjeve kronike, nga e mërkura, 23 shtator i vitit 2020, duhet të kthehen në vendet e tyre të punës dhe të kryejnë rregullisht detyrat e tyre, vendosi Qeveria në seancën e sotme.

Sipas shërbimit për shtyp të Qeverisë, përjashtimet e vetme për këtë do të jenë personat (pacientët) tek të cilët sëmundja është në një fazë përkeqësuese dhe ata me sëmundje malinje për të cilët do të jepet vërtetim dhe mendim nga mjeku specialist. Bazuar në vërtetimin e tillë, këta persona do të përdorin pushim mjekësor, në përputhje me rregulloren përkatëse të Fondit të sigurimeve shëndetësore të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

- Advertisement -

Që nga e mërkura, 23 shtator, njerëzit që kanë përdorur leje të zgjatur të lindjes duhet gjithashtu të kthehen në punë. Mundësia e përdorimit të kësaj mase për pushim të lehonisë të zgjatur nuk vlen më.

“Punonjësit e mbetur që aktualisht mungojnë me të drejtë në punë për shkak të përdorimit të pushimit të rregullt të lehonisë, të kthehen menjëherë në punët e tyre dhe në kryerjen e rregullt të detyrave të punës pas skadimit të lejes së lindjes”, thuhet në vendim.

- Advertisement -

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë që kemi pasur rritje të...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund të vitit do të tejkalojë...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur, lind me 3 mijë euro...

Bekteshi në Click Plus tregon se sa persona kanë mbetur pa punë për shkak të pandemisë!

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi bën të ditur se nga periudha 15 mars deri në përfundim të gushtit janë larguar nga 12.500...

Ilire Dauti nga ASH: Kjo Qeveri në kushte normale e kishte të vështirë të përballet me probleme ekonomike

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët, në emisionin Click Plus në TV21, tha Qeveria e re por e vjetër në përmbajtje në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -