Array

Të hyrat tatimore në 2014 ishin 1,141 milionë euro

Must Read

Tentativë për vrasje!? Donald Trump-it i dërgojnë pako me helm

Një zarf që përmbante helm ricin që i ishte drejtuar Presidentit të SHBA, Donald Trump është gjetur...

Mot me diell dhe me vranësira të vogla lokale – temperatura deri 29 gradë

 Mot me diell me vranësira të vogla deri në mesatare lokale do të mbizotërojë sot në vend....

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...
- Advertisement -

Grupit Punues Qeveritar për Strategjinë kombëtare për parandalimin dhe luftimin e ekonomisë joformale, pastrimin e parave, financimin e terrorizmit dhe krimeve financiare ka diskutuar për raportin vjetor 2014, strategjinë dhe planin e veprimit të rishikuar.

Sipas, zëvendësministrit të Financave, Agim Krasniqi, rezultatet e deritanishme të paraqitura në këtë raport janë inkurajuese për faktin se për herë të parë kemi një proces të kompletuar që fillon nga faza e inteligjencës e deri tek faza e zbatimit të ligjit.

- Advertisement -

Ai ka deklaruar se një përkushtim i shtuar dhe bashkëpunim i vazhdueshëm nga të gjithë akterët është mëse i nevojshëm dhe esencial për të pasur një implementim të suksesshëm të Strategjisë, e cila do të dërgonte sinjale pozitive tek investitorët ndërkombëtarë dhe donatorët, se Kosova është vend atraktiv dhe konkurrues për investime.

Për më tepër, nëpërmjet këtij raporti synohet ofrimi i informatave Qeverisë dhe kontribuuesve të tjerë në identifikimin e trendëve të reja të krimit dhe fenomeneve, si dhe praktikave të mira sa i përket parandalimit të ekonomisë joformale dhe krimit financiar.

- Advertisement -

Agjencitë përgjegjëse për grumbullimin e të hyrave tatimore, sipas një komunikatë të Ministrisë së Financave, kanë vazhduar me përforcimin e aktiviteteve të tyre duke hartuar plane të risqeve me qëllim të identifikimit të fushave ku kemi shmangie nga obligimet tatimore.

“Rezultatet e aktiviteteve në grumbullimin e të hyrave tatimore kanë qenë inkurajuese. Ka rritje që nga vitit 2008 kur të hyrat tatimore ishin vetëm 805 milionë euro,ndërsa në vitin 2014 arritën në 1,141 milionë euro.Deri në qershor 2015 këto të hyra shënuan rritje me rreth 7% në krahasim me periudhën 2014”, thuhet në komunikatë.

- Advertisement -

Tentativë për vrasje!? Donald Trump-it i dërgojnë pako me helm

Një zarf që përmbante helm ricin që i ishte drejtuar Presidentit të SHBA, Donald Trump është gjetur para se të mbërrinte në...

Mot me diell dhe me vranësira të vogla lokale – temperatura deri 29 gradë

 Mot me diell me vranësira të vogla deri në mesatare lokale do të mbizotërojë sot në vend. Do të fryjë erë e...

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -