Studimi: Mikroorganizmat në trupin e njeriut ndikojnë në peshën e simptomave të Kovid-19

TË FUNDIT

Shkencëtarët kinezë nga Universiteti i Hong Kongut kanë njoftuar se disa mikroorganizma në sistemin e tretjes ndikojnë në reagimin e sistemit imunitar të njeriut dhe peshën e sëmundjes tek njerëzit e infektuar me Kovid-19.

“Dihet që të sëmurët nga Kovid-19 nuk kanë disa baktere të mira në traktin e tyre gastrointestinal, të cilat njihen si rregullatorë dhe stimulatorë të sistemit imunitar të njeriut”, tha Dr. Xiu Bg nga Universiteti i Hong Kongut.

Në një studim të botuar në revistën shkencore “Gut”, ajo shprehet se “dysbiosis” ose disa baktere anormale në sistemin tonë të tretjes mbeten edhe pas shërimit ndaj Kovid-19 dhe ndikojnë në zhvillimin e sëmundjeve afatgjata të stomakut.

error: Content is protected !!