Array

Spektakël antidroge, në Gërmi, arrestohen 8 persona

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Njësia Antidrogë e Policisë së Kosovës ka arrestuar tetë persona në parkun e Gërmisë për posedim të substancave narkotike.

Krejt ky aksion mori hov nga një njoftim në rrjetet sociale ku lajmërohej se sot në parkun “Gërmia” do të mbahej një aktivitet në kuadër të Festivalit Share/Love 4/20, ku pretendohej të konsumohej kanabis në mënyrë kolektive.

- Advertisement -

Dhjetëra të rinj që ishin mbledh për të bërë qejf e dikush edhe për të provuar ndonjë “joint” nuk u lanë rehat kjo pasi që konsumimi i substancave narkotike është i ndaluar edhe me ligj. Por këta të fundit kërkuan legalizimin e marihuanës.

Të rinjtë thanë se policia i ka trajtuar si kriminel…

- Advertisement -

Vullnet Krasniqi, është terrorizuar nga sjellja e policisë. Sipas tij, kjo tregon se ka ardhur koha që duhet të debatohet legalizimi i marihuanës.

“Ky ‘event’ e ka një të mirë dhe një të keqe. Të mirë e ka se e ka treguar se është nevoja dhe koha për të debatuar për marihuanën dhe është koha për të marrë seriozisht legalizimin e marihuanës. E ka treguar një të keqe që ne e kemi sot një shtet, një polici e cila ende nuk ka arritur ta bëj dallimin në mes të kriminelit dhe atij që e vendos se çka donë të bëjë në jetën e vet. Në jetën e tij, në kuptimin se nëse do dikush të ngreh bari në shtëpinë e vet, nëse donë me konsumua marihuanen dhe sot i kemi 100 e një mijë fakte të cilat tregojnë se marihuana nuk është e dëmshme dhe nuk ka pse të jetë ilegale më… natyrisht që duhet të legalizohet sepse kjo do të kishte ndihmuar shtetin që ta mbajë në kontroll tregun e shitjes së marihuanës”, tha Krasniqi.

- Advertisement -

Edhe Hana Cena thotë se është më mirë të legalizohet, pasi që njerëzit kanë mendim të gabuar për ata që e përdorin marihuanen dhe se i trajtojnë ata si kriminel.

“Ata që e kanë organizuar po ma merr mendja se nuk e kanë bërë për të pirë bari, marihuana këtu në mes të njerëzve, por për të ngritur debat, për të debatuar nëse duhet të legalizohet ose jo marihuana. Ndoshta më mirë do të kishte qenë të legalizohet, e do ishin qetësuar njerëzit, me dërgua në parlament ndoshta do të kishte qenë shumë më mirë. Po të kishin pirë deputetët tanë do të kishin zgjedhur shumë më shumë probleme. Për mu nuk është çështje e rëndësishme nëse legalizohet ose jo, por, nëse këta njerëz që e kanë organizuar e shohin të nevojshme që duhet të debatohet për këtë, sepse mendoj që njerëzit kanë mendim tepër të gabuar për ata që pinë marihuana dhe unë njoh shumë njerëz që konsumojnë dhe janë shumë njerëz të mirë dhe nuk duhet t’i targetojmë dhe t’i trajtojmë si kriminelë”, tha Cena.

E Pëllumb Kosumi thotë se ata janë mbledhur sot për ta shijuar ditën me diell dhe për ta hequr stresin që e kanë pas gjatë ditës. Edhe ky mendon që marihuana duhet të legalizohet.

“Kemi dal qetu mu kënaq, me shiju diellin, ditën 4 e 20-shin. Ja kanë bë shumë ‘attending’ por nuk paska ardhur shumica. 4 e 20-shin e kuptoj që pas punës me ndezë ‘Joint’ me hekë stresin që e kem pas gjatë ditës. Sot jo se pe dimë qysh janë bërë gjërat këtu, e nuk po ka askund me krye dhe kemi mbet dhe po e humbin stresin me birra. Po, normal o vëlla, kërkunja keq s’po i bëjmë, secili për veti. Normal që kishim pas qejf me legalizua”, tha Kosumi.

Ndërsa, zëdhënësi i policisë, Baki Kelani, thotë se ky aksion është ndërmarrë nga policia pasi që organizimet e tilla, të cilat kanë pasur për qellim përdorimin e marihuanes janë të kundërligjshme në Kosovë dhe të sanksionuar në bazë të kodit penal.

“Ne si polici e Kosovës me kohë kemi përgatitur planet tona, për të shtuar një prezencë policore atje dhe për të bërë një kontroll në mënyrë që të parandalojmë përdorimin, posedimin, shitjen apo blerjen e substancave narkotike. Në bazë të informacioneve të cilat unë i kam nga zyrtarët policor të cilët janë duke i kryer kontrollet në pjesët e Gërmisë ku ka qenë e paraparë të mbahet ai manifestim, deri në këto momente kemi të ndaluar dhe të shoqëruar në stacion policor 8 persona, shtatë nga ta për përdorim të paligjshëm të substancave narkotike, kryesisht të sasive të vogla, nga një deri në 3 gram tek secili person dhe një person, i teti, i cili është gjetur nën posedim të një arme të ftohtë, apo mjeti të ftohtë në këtë rast një thikë”, tha Kelani.

Vlen të theksohet se në këtë organizim pati pjesëmarrës nga qytete të ndryshme të Kosovës, si nga Gjilani, Prizreni e të tjerë, ndërkaq, në faqen e hapur në Facebook për këtë ngjarje, pjesëmarrjen e kishin konfirmuar rreth 6 mijë persona.

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -