Shtrenjtimi i rrymës elektrike, EVN: Shpenzimet tona janë reale, s’na takon ta komentojmë deklaratën e KRrE-së

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Shoqata aksionare “EVN” në një përgjigje të dërguar për TV21, për çështjen e shtrenjtimit të rrymës elektrike, ka refuzuar të komentojë deklaratën e Komisionit Rregullator për Energjetikë (KRrE) për atë, se “nëse ndërmarrjet energjetike heqin dorë nga kërkesat, mund të anulohet vendimi për shtrenjtim të rrymës elektrike prej 7.4 për qind për amvisëritë”.

Nga EVN thonë se shpenzimet e përllogaritura nga EVN janë reale, ndërkaq thonë se rritja e çmimit ka ardhur si rezultat i shpenzimeve të kompanive shtetërore.

- Advertisement -

“Përllogaritjet e shpenzimeve të EVN që janë të parashtruara tek Komisioni Rregullator për Energjetikë janë reale, valide dhe të dërguara në përputhje me detyrimin ligjor. Tarifat e reja të përcaktuara sa i përket pjesës së EVN, janë të zvogëluara në krahasim me të mëparshmet. Rritja e çmimit për konsumatorët e instancës së fundit kryesisht është pasojë e shpenzimeve të kompanive shtetërore të cilat gjithashtu u deklaruan se janë reale dhe valide. Andaj, nuk ju takon kompanive ta komentojnë deklaratën e Komisionit Rregullator për Energjetikë”, thonë nga EVN.

Paraprakisht, se nuk heqin dorë nga kërkesa për rritjen e të ardhurave, nëpërmjet rritjes së çmimit të energjisë elektrike kanë deklaruar edhe nga Shoqata Aksionare, “MEPSO”.

- Advertisement -
  • Tags
  • 2

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -