Shqipëri, Edi Rama nuk lëshon pe: Sot do të fshijmë koalicionet zgjedhore

TË FUNDIT

Presidenti kinez iu përgjigj kryetarit të Nderit të Bordit të Drejtorëve të “Starbucks” duke e nxitur atë për rrjetin amerikan të kafeneve

Presidenti Xi Jinping iu përgjigj Howard Schultz, kryetarit të Nderit të Bordit të Drejtorëve të “Starbucks”, duke e nxitur...

Pas tre ditësh, Kuvendi përfundon debatin për Projekt-Ligjin për regjistrimin e popullsisë – do të votohet në vazhdimin e seancës

Pas tre ditësh, këtë pasdite përfundoi debati në Kuvend për Projekt-Ligjin për regjistrimin e Popullsisë. Familjeve dhe banesave në...

Tregu i Shkupit në listën e Bursës së Maqedonisë! Pronarët dominues duan të jenë pronarë të vetëm

https://youtu.be/3WxYb4RSFYc Tregu i Shkupit përsëri bëhet atraktiv. Të dyja kompanitë si aksionarë më të mëdhenj deri më tani, tani planifikojnë...

Ligji për pensionim të obligueshëm në 64 vjeç? Shahpaska: Opozita e ka bllokuar me 500 amendamente

https://youtu.be/6ixtreDzEPQ Zgjidhja ligjore për pensionim të obligueshëm në sektorin publik në 62 dhe 64 vjeç është në procedurë kuvendore, por...

Disa komunitete nuk duan të shkojnë te Grubi! Të punësuarit në ARDB kërkojnë të mos zhvendosen në ndërtesën e re

https://youtu.be/65Jr3CnPG3E Nëpunësit administrativë në Agjencinë për Realizimin e të Drejtave të Bashkësive nuk duan të zhvendosen në objektin e ri...

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, nga foltorja parlamentare porositi se sot vota e përbashkët e dhënë në Kuvend, do të jetë në anën e nevojshme të historisë, duke mundësuar listat e hapura elektorale dhe heqjen e koalicioneve përmes ndryshimeve në Kushtetutë.

Ai shtoi se me ndryshimet, votuesit shqiptarë do të jenë në gjendje të votojnë jo vetëm për partinë, por edhe për deputetin që ata dëshirojnë.

“Kushdo që kundërshton këtë, është në anën e gabuar dhe kundër popullit të tij sepse nuk i beson popullit të tij. Më 5 qershor, kishte vetëm marrëveshje formale dhe Kuvendi arriti të bëjë reformë zgjedhore. Koalicionet zgjedhore sot do të fshihen, ato nuk janë në asnjë shtet anëtar të OSBE-së, nga Vankuveri deri në Vladivostok”, tha kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Kuvendi i Shqipërisë do të votojë sot mbi ndryshimet kushtetuese, pa arritur konsensus me opozitën jashtë-parlamentare, e cila sot u bëri thirrje deputetëve që të mos mbështesin ndryshime të njëanshme, pasi shkon në kundërshtim me konsensusin e arritur të 5 qershorit për reformën zgjedhore.

Mbrëmë, përkundër faktit se përfaqësuesit e partive në Këshillin Politik debatuan për pesë orë, nuk u arrit asnjë marrëveshje. Opozita jashtë-parlamentare pranon lista të hapura, por jo heqjen e koalicioneve zgjedhore, duke argumentuar se nëse partitë janë në një listë të vetme, opozita jashtë-parlamentare do të ndëshkohet.

Disa nga deputetët e opozitës parlamentare në diskutimet e tyre vlerësuan se nëse votohen ndryshimet kushtetuese në vend, do të kthehet diktatura.

Presidenti Ilir Meta, si dhe përfaqësuesit më të lartë të BE-së, i bënë thirrje Ramës që të mos miratojë ndryshime kushtetuese pa arritur konsensus me opozitën jashtë-parlamentare.

TË NGJAJSHME