Shpallet gjendje e jashtëzakonshme edhe për tetë ditë

Must Read

Diskutohet hapja e kufijve, Hasani: “Së shpejti kafe në Prishtinë pa test PCR”

https://youtu.be/eqtU55NFSSA Shumë shpejt, kafe në Prishtinë! #paPCRtest

13 fëmijë dhe 1 edukatore izolohen, Shahpaska: “Gjërat janë ende nën kontrollë”

https://youtu.be/ta9UOPzR9ek Një edukatore dhe 13 fëmijë të moshës parashkollorë janë futur në...

Dezinfektues me afat të skaduar në QSHP! Drejtori i QSHP, Stojanov: Nuk i kemi përdorur

https://youtu.be/-8Vnn0aCmPE Kjo është depoja e Qendrës për Shëndet Publik në Shkup.
- Advertisement -

Presidenti Stevo Pendarovski mori një vendim të ri, me çka rishpalli gjendje të jashtëzakonshme në territorin e tërë vendit, në mënyrë që të mundësojë përgatitje të zgjedhjeve pa pengesa.

Vendimi, siç raportohet nga Zyra e Presidentit, është marrë në bazë të nenit 125 dhe nenit 126 të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, pas propozimit të paraqitur nga Qeveria, dhe zgjat tetë ditë, duke filluar nga 15 qershori i vitit 2020.

- Advertisement -

– Partitë politike kanë arritur një marrëveshje për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare më 15 korrik 2020. Në këtë drejtim, vendimi për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme merret me qëllim që të mundësohet përgatitja pa pengesa të zgjedhjeve, dhe veçanërisht zbatimi e masave për mbrojtjen e shëndetit publik gjatë procesit zgjedhor, në kushtet e pandemisë së virusit Korona të shpallur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, shkruan në komunikatë.

Presidenti Pendarovski pret që zgjedhjet e parakohshme parlamentare të jenë të drejta, të lira dhe demokratike, duke pasur parasysh perspektivën euro-atlantike të vendit.

- Advertisement -

- Advertisement -

Diskutohet hapja e kufijve, Hasani: “Së shpejti kafe në Prishtinë pa test PCR”

https://youtu.be/eqtU55NFSSA Shumë shpejt, kafe në Prishtinë! #paPCRtest Ky ishte statusi i...

13 fëmijë dhe 1 edukatore izolohen, Shahpaska: “Gjërat janë ende nën kontrollë”

https://youtu.be/ta9UOPzR9ek Një edukatore dhe 13 fëmijë të moshës parashkollorë janë futur në izolim, pasi u konfirmua se...

Dezinfektues me afat të skaduar në QSHP! Drejtori i QSHP, Stojanov: Nuk i kemi përdorur

https://youtu.be/-8Vnn0aCmPE Kjo është depoja e Qendrës për Shëndet Publik në Shkup. Sipas disa fotografive...

Gordana Jonakullovska dërgohet në burgun e Idrizovës

Ish – ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska këtë pasdite u dërgua në burgun e Idrizovës. Jankullovska prej...

Dimitrov takohet me Ambasadorin e Holandës Jan Kop

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov sot realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në vend, Dirk Jan Kop,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -