Shilegov: Në Shkup ka rreth 140 ndërtime pa leje, por Qyteti nuk ka ingerenca

Must Read

Gratë janë dukshëm më pak të paguara se burrat për punën e njëjtë, nevojitet pagë gjinore e barabartë

Institucionet kompetente në bashkëpunim me sektorin privat dhe sindikatat  të zhvillojnë mekanizëm efikas i cili do të...

Hulumtim: Kushtet e këqija të motit kanë shkaktuar katastrofë natyrore te një pjesë e madhe të vreshtat në rajonin e Tikveshit

Vreshtaria dhe prodhimi i verës në vend janë ndër degët më të prekura me krizën, por edhe...

Supremja konfirmoi dënimet me burg për Gruevskin, Popovskin dhe Jankullovskën

Nëpërmjet një kumtese nga Gjykata Supreme, informojnë se kanë hedhur poshtë ankesat e parashtruara nga të dënuarit...
- Advertisement -

Qyteti për fat të keq, nuk ka ingerenca mbi ndërtimet pa leje. Analiza tregon se ka rreth 140 objekte pa leje në territorin e Qytetit të Shkupit. Ju bëj thirrje institucioneve që ta kryejnë punën e tyre, deklaroi kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov në pyetjen gazetareske në fillim të rikonstruksionit të bul “Aleksandri i Madh”.

Për rrënimin e objektit afër QT Mavrovasja, ai thotë se, objekti mund të rindërtohet, përkatësisht të ndërtohet kafeneja që ishte më herët.

- Advertisement -

Ndryshe, objekti para QT Mavrovasja për tre ditë u rrënua ndërsa rrënimi filloi të mërkurën kur Qeveria i rekomandoi Komunës së Çairit dhe NP Rrugët e Maqedonisë të nënshkruajnë marrëveshje për rrënim.

Lidhur me përgatitjet për vitin shkollor 2020/2021, kryetari i Shkupit theksoi se ata mbledhin të dhëna nga shkollat ​​dhe i dërgojnë në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, afati i fundit është 10 shtator, për të marrë aprovimin për mësimdhënie me prani fizike. Ai tha se pëlqimi jepet nga komisioni dhe institucionet shëndetësore, nuk është vendim i kryetarëve të komunave. Ata po kryejnë një studim dhe sa fëmijë janë nga familje të pafavorizuara nga shoqëria dhe do të gjejnë një modalitet, tha ai, se si t’i ndihmojmë ata me pajisje IT dhe internet për të ndjekur mësimin onlajn. 

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Gratë janë dukshëm më pak të paguara se burrat për punën e njëjtë, nevojitet pagë gjinore e barabartë

Institucionet kompetente në bashkëpunim me sektorin privat dhe sindikatat  të zhvillojnë mekanizëm efikas i cili do të kontribuojë  për barazimin e pagave...

Hulumtim: Kushtet e këqija të motit kanë shkaktuar katastrofë natyrore te një pjesë e madhe të vreshtat në rajonin e Tikveshit

Vreshtaria dhe prodhimi i verës në vend janë ndër degët më të prekura me krizën, por edhe me kushtet e këqija të...

Supremja konfirmoi dënimet me burg për Gruevskin, Popovskin dhe Jankullovskën

Nëpërmjet një kumtese nga Gjykata Supreme, informojnë se kanë hedhur poshtë ankesat e parashtruara nga të dënuarit në rastin “Tanku”, Nikolla Gruesvki,...

Janë sanksionuar 513 shoferë në Shkup

Ministria e Punëve të Brendshme gjatë ditës së djeshme vazhdoi me kontrolle të intensifikuara në fushën e trafikut, me ç’rast gjithsej në...

Henkok: Po përkeqësohet situata në Britani të Madhe, karantina opsioni i fundit

Ministri britanik i Shëndetësisë, Met Henkok deklaroi se është duke u përkeqësuar situata në vend dhe se numri i pacientëve të hospitalizuar...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -