Rritet përfshirja për subvencionimin e pagave prej 1.624 në 1.974 persona

Must Read

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut....
- Advertisement -

Qeveria në seancën e sotme qeveritare e miratoi edhe Informacionin për Planin operativ të rishikuar për programe aktive dhe masa për punësim dhe shërbime në tregun e punës për vitin 2020.

Në pajtim me Informacionin, me propozim të Agjencisë për Punësim përfshija për subvencionimin e pagave është duke u rritur në 1.974 persona, në vend të 1.624 personave të planifikuara gjegjësisht në vend se 361,288,000 për këtë masë do të rriten mjetet në 441,088,000 denarë. Mjetet plotësuese do të sigurohen prej mjeteve të parealizuara prej masave të tjera të cilat janë sjellë për zvogëlimin e papunësisë.

- Advertisement -

Sipas Informacionit të dorëzuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale nga Programi veprues IPA për vitin 2020, sektori i Konkurrencës, inovacioneve, bujqësisë dhe zhvillimit rural, propozohen dy masa aktive, për vetëpunësim (sipërmarrësi) dhe formalizimin e bizneseve ekzistuese në kushte të KOVID-19, me të cilën mundësohet hapja e 700 vetëpunësimeve, si edhe mbështetja e ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme të goditura me KOVID-19 dhe mbështetja financiare për çdo vend të sapohapur pune.

“Programet aktive për punësim dhe shërbimet në tregun e punës kanë për qëllim ta rrisin punën e personave të sapopunësuar përmes llojit të ndryshëm të programeve dhe masave me sigurimin e mbështetjes për krijimin e vendeve të reja të punës, trajnimeve, angazhimin në punë si edhe sigurimin e shërbimeve të personave të papunë”, thekson Qeveria.

- Advertisement -

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve për pakon e katërt ekonomike,...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku ka ndodhur vrasja e pesëfishtë...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrëdhëniet e shkëlqyera politike midis...

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet...

Pakoja e katërt e masave, të dielën pasdite! Disa masa vlejnë deri në vitin 2021 paralajmëroi kryeministri

https://youtu.be/YhdxBxKdxAk Deri të dielën pasdite, Qeveria do ta prezantojë pakon e katërt të ndihmës ekonomike, paralajmëroi kryeministri...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -