Rënie të çmimit të naftës për shkak të druajtjes nga vala e re të koronavirusit

TË FUNDIT

Çmimet e naftës sot kanë rënë në 38 dollarë amerikanë, nën presion nga druajtjet të valës së dytë të koronavirusit në Kinë, Japoni dhe SHBA do ta parandalojë rikuperimin e kërkesës së energensave.

Në tregun londinez çmimi i fuqisë ka rënë për 38 centë në krahasim me mbylljen paraprake dhe arrin 38,35 dollarë. Në tregun amerikan, me fuqinë është tregtuar me çmim më të ulët për 66 centë, gjegjësisht për 35,60 dollarë amerikanë.

Tregtarët janë të shqetësuar nga paraqitja e valës së re të koronavirusit. Pas pothuajse dy muajve qetësim, Pekini në katër ditët e fundit ka paraqitur 79 raste të reja,ndërsa numri i të infektuarve të rinj në SHBA sërish është rritur, me më shumë se 25.000 raste të reja vetëm të shtunën./MIA

error: Content is protected !!