Rast i çuditshëm, dy persona dënohen me burgim të përjetshëm nga “dëshmia” e papagallit

TË FUNDIT

Dy burra në Indi u dënuan me burgim të përjetshëm për vrasje, kryesisht falë “dëshmisë” së një papagalli që ndodhej në shtëpi në momentin e krimit.

Asha Sharma dhe Ronnie Massey u dënuan me burgim të përjetshëm, plus një gjobë prej 72.000 rupi (874 dollarë), pasi Asha pranoi se kishte vrarë tezen e tij Neelam Sharma, me ndihmën e mikut të tij, raporton India Today

Në shkurt të vitit 2014, të dy hynë në shtëpinë e viktimës, ndërsa bashkëshorti i saj Vijay dhe fëmijët ishin larg, e goditën me thikë 14 herë, madje e therën nëntë herë qenin e saj.

Arsyeja kryesore e krimit ishte grabitja, pasi Asha e dinte se ku ndodheshin paratë dhe bizhuteritë në shtëpi, sepse shpesh rrinte aty.

Pas vrasjes, policia nuk gjeti gjurmë, por një papagall i ndihmoi. Menjëherë pas vrasjes, zogu pushoi së ngrëni, piri dhe së foluri, duke bërë që bashkëshorti i viktimës Vijay të mendonte se papagalli mund të kishte qenë dëshmitar i krimit.

Më pas Vijay filloi të thërriste emrat e personave që dyshonte se mund ta kishin kryenin vrasjen para tij, dhe papagalli reagoi ashpër ndaj emrit të Ashu dhe filloi të bërtiste “Ashu-Ashu”.

Vijay Sharma më pas i kërkoi policisë të merrte në pyetje Ashu, i cili përfundimisht pranoi se ai, së bashku me Massey, kishin vrarë Neelam.

Gjatë gjykimit u përmend edhe papagalli, por ajo “dëshmi” nuk u pranua ende si provë për gjykatën, për shkak të kufizimeve ligjore. Papagalli nuk jetoi për të parë gjykimin, sepse ai ngordhi gjysmë viti pas Neelam.