Qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë në shtator do të nënshkruajnë tre “marrëveshje të mëdha”

Must Read

100 milionë euro për mbështetje të kompanive vendore

Kryeministri Zaev pas përfundimit të mbledhjes së Qeverisë, në pres-konferencë prezanton masën e 4 ekonomike.

Bekteshi: Vazhdojmë me masat për të mbështetur sektorin e turizmit

Kriza shëndetësore-ekonomike e shkaktuar nga pandemia më shumë ka goditur sekorin e turizmit, i cili tregon një...

528 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë regjistruar 528 shkelje për mosmbajtjen e maskës.
- Advertisement -

Zëvendëskryeministrja kosovare Albulena Balaj-Halimaj paralajmëroi se qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë edhe këtë vit do ta vazhdojnë  traditën e seancave të përbashkëta,  me ç’rast pritet  nënshkrimi i marrëveshjeve të reja ndërshtetërore dhe shqyrtimi i mundësive për përparim të atyre që veçmë janë arritur.

Balaj-Halimaj për portalin “Ekonomiaonlajn” deklaroi se seanca pritet të mbahet në gjysmën e dytë të shtatorit dhe paralajmëroi nënshkrim të tre, siç i quajti “marrëveshje të mëdha”.

- Advertisement -

“Javën e kaluar kam pasur takime me  këshillin organizues,  me të cilin punojmë në përgatitje të seancës së përbashkët edhe  në marrëveshjet e ardhshme. Bëhet fjalë për tre do të thoja marrëveshje të mëdha; e para për doganën (për nevojat e Kosovës) në Durrës, pastaj për linjën hekurudhore dhe për hidrocentralin  e cila do të ndërtohet  në Republikën e Shqipërisë për Kosovën”, deklaroi Balaj-Halimaj.

Seanca e parë e përbashkët e qeverive të të vendeve u mbajt më 11 janar të vitit 2014 në Prizren dhe ishte udhëhequr nga ish kryeministrat e Kosovës dhe Shqipërisë, Hashim Thaçi dhe Edi Rama, të cilët atë ngjarje e vlerësuan si “historike”.

- Advertisement -
  • Tags
  • 2

100 milionë euro për mbështetje të kompanive vendore

Kryeministri Zaev pas përfundimit të mbledhjes së Qeverisë, në pres-konferencë prezanton masën e 4 ekonomike. Kryeministri bëri të ditur...

Bekteshi: Vazhdojmë me masat për të mbështetur sektorin e turizmit

Kriza shëndetësore-ekonomike e shkaktuar nga pandemia më shumë ka goditur sekorin e turizmit, i cili tregon një rol të rëndësishëm në ekonominë...

528 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë regjistruar 528 shkelje për mosmbajtjen e maskës. Nga Ministria...

Fundjavë pa TVSH më 10, 11 dhe 12 tetor

Fundjava e zgjatur, 10, 11 dhe 12 tetor do të jetë fundjava pa TVSH për të gjithë qytetarët, njoftoi kryeministri Zoran Zaev....

Besimi: Realizim më i mirë i investimeve kapitale me konceptin SMART financa

Përmes zbatimit të konceptit të ri SMART financa, do të punohet në përmirësimin e realizimit të shpenzimeve kapitale. Këtë, siç informojnë nga...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -