Qeveria miraton tekstin e Projekt-Ligjit për Agjencinë e Intelegjencës

TË FUNDIT

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me mbiemrin kushtetues, thonë nga Komisioni për MIA-n

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me emrin kushtetues Republika e Maqedonisë së...

Arrestohet “El Chapo i Lindjes”

Një trafikant drogash i njohur ndryshe si "El Chapo i Azisë" është arrestuar së fundmi pas një operacioni dy...

30 persona e kanë humbur jetën dhe 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamion-cisternës për derivate në Nigeri

Të paktën 30 persona e kanë humbur jetën, ndërsa 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamionit-cisternë për derivate, i...

Një burrë gjendet i vdekur në ujërat e lumit Pçinja, afër Katllanovës

Në afërsi të urës në autostradën Veles-Katllanovë, në ujërat e lumit Pçinja, është gjetur i vdekur S.P. (73) nga...

“GWM” ka prodhuar mbi 10 milionë automjete

Prodhuesi kinez i makinave “Great Wall Motors” (GWM) ka rritur prodhimin e saj të përgjithshëm në 10 milionë automjete.Makina...

Qeveria sonte në seancën e saj të 24-të e miratoi tekstin e Projektligjit për Agjencinë e Inteligjencës.

Siç njoftoi pres-shërbimi i Qeverisë, qëllimi i Ligjit për Agjencinë e Inteligjencës është të bëhet një dallim i qartë midis ANB, jurisdiksioni i së cilës përkon me kompetencat e Agjencisë së Inteligjencës, konform ligjit ekzistues.

“Ligji i ri për Agjencinë e Inteligjencës përcakton qartë kompetencat e Agjencisë për të mbledhur, përpunuar, analizuar, shkëmbyer, ruajtur dhe mbrojtur të dhëna dhe informacione nga jashtë, të cilat janë të rëndësishme për sigurinë, mbrojtjen, interesat e politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut”, qëndron në komunikatë.

Në këtë seancë, Qeveria i shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për fillimin e procesit të kodifikimit të ligjit në vend dhe angazhoi Sekretariatin e përgjithshme të Qeverisë që të zbatojë procedurë për furnizim publik të një softueri dhe zgjidhjeve softuerike, me të cilat do të kryhet kodifikimi i së drejtës në vend.

Për këtë qëllim, Qeveria e ka angazhuar Ministrinë e Drejtësisë, Zyrën e kryeministrit dhe Sekretariatin e përgjithshme të Qeverisë dhe i rekomandohet Kuvendit, universiteteve shtetërore, Universitetit “Shën Cirili e Metodi”, Universitetit “Shën Klimenti i Ohrit, Universitetit “Goce Dellçev” dhe Universitetit Shtetëror të Tetovës, në fushën e drejtësisë – në kuadër të Fakulteteve të tyre Juridike, brenda pesë ditësh të emërojnë nga një përfaqësues në Ministrinë e Drejtësisë, me qëllim që të formojnë një grup punues operacional.

TË NGJAJSHME