Qëndrim Rijani, për herë të parë në Teatrin e Operës dhe Baletit në Maqedoni do të sjell operën “Skenderbeu”

Regjisori Qëndrim Rijani ishte sot i ftuar në emision Tempora X në OraNews, në Shqipëri, të cilët nga atje për herë të parë bëri të ditur se është duke punuar gati dy vite së bashku me Fatos Lumanin dhe Arian Krasniqi, për të sjellë operën “Skenderbeu”, në teatrin e Operës dhe Baletit në Maqedoni.

“Në historinë e Teatrit e Operës dhe Baletit të Maqedonisë deri sot nuk është vënë asnjë operë Shqiptare dhe mendoj se tabuja akoma nuk është qarë deri atje brenda, por besoj që do arrihet. Dhe po them që në momentin që nuk ka rëndësi a është Qëndrim Rijani regjisor apo Fatos Lumani kompozitor apo Ariani. Akti në vetvete mendoj se  do të jetë një akt i cili do të dëshmoj, nëse ne arrijmë si shqiptarë të Maqedonisë të jemi në stadin më të lartë kulturorë, në shkallën më të lartë të një niveli kulturorë të përfaqësuar denjësisht atëherë ne mund të flasim me teorinë e evropianizimit dhe teorinë e arritjes së te drejtave të shqiptarëve”, deklaroi regjisori Qëndrim Rijani në emisionin Tempora X në OraNews.