Punëdhënësit gjerman i anulojnë rregullat për mbrojtje nga Kovid-19

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Gjashtë muaj nga fillimi i epidemisë së koronavirusit, në Gjermani ende nuk ka rregullore të unifikuar për mbrojtje të të punësuarve.

Ministria e Punës kah mesi i muajit prill shpalli rekomandime,  por ende nuk ekzistojnë rregulla obliguese në nivel gjerman, ndërsa sipas gazetës “Zidojçe cajtung”, për këtë fajtor janë punëdhënësit.

- Advertisement -

Disa shoqata të punëdhënësve mundohen ta shfrytëzojnë  krizën  për ta zvogëluar mbrojtjen e vendit të punës.

Në letrën e Shoqatës federale të shoqatave gjermane të punëdhënësve (BDA), që ishte publikuar  në fund të muajit Maj, citohet se rregullat për mbrojtje  nga koronavirusi në vendin e punës dukshëm duhet të zvogëlohen dhe të kufizohen  vetëm në ato themelore.

- Advertisement -

Shoqata tregon se për shkak të  fillimit të domosdoshëm të ekonomisë, të gjitha rregullat duhet të zbatohen në praktikë, përkatësisht shpejtë të verifikuara dhe të pakomplikuara.

Ndryshe, rregullat kanë të bëjnë me masat bazë për mbrojtje,  siç janë obligimi për mbajtje të maskës, distanca e obligueshme, ndarje fizike  në vendet e punës, pastrime të shpeshta dhe sistem më të mirë për ventilim.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -